Fixed Income na 7,5 jaar naar neutraal

Fixed Income na 7,5 jaar naar neutraal

11 mei 2020

Na 7,5 jaar verhoogt de consensus de aanbeveling voor fixed income van onderwegen naar neutraal. Slaat de consensus daarmee de weg in van een risk off modus? Daar ziet het er voorlopig nog niet naar uit.

Goed maandresultaat Fixed Income

Dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus een grote economische impact hebben, daar is iedereen wel van doordrongen. Ook als de beperkingen in de komende maanden worden opgeheven, is een snel economisch herstel verre van zeker. Toch lijken beleggers optimistisch te zijn in aanloop naar de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal. De aandelenmarkt steeg in april namelijk 10,84%. April 2020 is daarmee een van de beste maanden ooit voor aandelen. De steunplannen van regeringen en centrale banken bieden uiteraard een goede steun. Ook wordt de berichtgeving over de corona-uitbraak in veel regio’s positiever. In de meeste Europese landen vertoont het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames een dalende lijn.

Fixed Income deed het opnieuw goed met maandresultaat van 2,88% en 4,18% YTD. Opvallend: na 7,5 jaar verhoogt de consensus de aanbeveling voor deze asset class van onderwegen naar neutraal. In tijden van onzekerheid in combinatie met opkoopprogramma’s van centrale banken verklaarbaar. Naast Emerging Markets Debt geeft de consensus nu ook voor Corporate Bonds een positieve aanbeveling.

 

Asset Allocatie Consensus mei 2020

Het Asset Allocatie Consensus rapport in pdf-bestand kunt u hier downloaden

Wilt u elke maand de Asset Allocatie Consensus ontvangen in uw mailbox? Schrijf u hier in

 

Webinar AAC Online

Samen met Aegon Asset Management gaan wij op donderdag 14 mei online de Asset Allocatie Consensus doornemen. Olaf van den Heuvel, CIO Aegon AM, en Robert-Jan van der Mark, Co-Manager Kames Diversified Growth Strategies, zullen beiden hun inzichten geven en in gesprek gaan over de huidige aanbevelingen van de Consensus. Meld u hier aan

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.