Markten blijven optimistisch over herstel

Markten blijven optimistisch over herstel

08 juni 2020

Het nieuws over de lockdown-versoepelingen en afnemende virusbesmettingen is door beleggers positief ontvangen. Er was al veel vertrouwen in de steunmaatregelen van overheden en centrale banken, zoals bleek uit het snelle herstel na de beurscrash van maart.

Scenario van een V-vormig herstel

De politieke spanningen, met name de handelsoorlog tussen China en Amerika, drukken de stemming niet. Na de forse stijging in april steeg de aandelenmarkt in mei nog met 2,73%. Beleggers lijken ervan uit te gaan dat de bedrijfswinsten weer snel op de oude niveaus kunnen terugkomen. Men gelooft in het scenario van een V-vormig herstel: na de scherpe daling een snelle, steile klim omhoog.

De sectoren die profiteren van de Coronacrisis zijn Health Care, Technology en Communication Services. De consensus gaf daarom al een positieve aanbeveling voor deze sectoren. Deze maand wordt daar Consumer Staples als non-cyclische sector aan toegevoegd. Consumer Discretionary wordt als ‘luxe’ tegenhanger onderwogen, samen met Financials, Industrials en Utilities.

Asset Allocatie Consensus juni 2020

Download het Asset Allocatie Consensus rapport, in pdf-bestand, via onderstaande button.

Asset Allocatie Consensus juni 2020

Schrijf u hier in als u ook elke maand de Asset Allocatie Consensus wil ontvangen in uw mailbox.

Webinar AAC Online

Samen met NN Investment Partners gaan wij op donderdag 11 juni online de Asset Allocatie Consensus doornemen. Ewout van Schaick, Head of the Multi-Asset Team, en Bram Bos, Lead Portfolio Manager for the Green Bond strategy, zullen beiden hun inzichten geven. Meld u hier aan

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.