Optimisme, maar met mate

Optimisme, maar met mate

07 juli 2020

In juni zagen we het vertrouwen van beleggers verder toenemen, maar wel met enige aarzeling aan het einde van de maand. Er is optimisme, maar met mate. Risicobereidheid werd gestimuleerd door fiscale en monetaire stimulering in combinatie met de lockdown-versoepelingen. Ook begonnen economische gegevens hoop te bieden op een spoedig herstel.

Met mate optimisme

Het einde van de maand bracht echter ook een piek in de wereldwijd gerapporteerde COVID-19-gevallen. Dit zette de rally stil en zorgde voor een vlak einde van de maand. Per saldo steeg de wereldwijde aandelenmarkt in juni met 2,22%, over het eerste halfjaar is de performance -6,50%.

Aandelensectoren

De afgelopen drie maanden hebben de verliezen van februari en maart dus nog niet goedgemaakt. De aandelensectoren Technology (+13,62%), Health Care (+1,92%) en Consumer Discretionary (+1,21%) laten als enige aandelensectoren positieve jaarrendementen zien.

Download het Asset Allocatie Consensus rapport, in pdf-bestand, via onderstaande button.

Asset Allocatie Consensus juli 2020

 

Schrijf u hier in als u ook elke maand de Asset Allocatie Consensus wil ontvangen in uw mailbox.

Webinar AAC online

Aanstaande donderdag 9 juli om 13:00 gaan wij online de Asset Allocatie Consensus doornemen, samen met Hans Stegeman, Chief Investment Strategist, en William de Vries, Director Impact Equities & Bonds, van Triodos Investment Management. Beiden zullen hun inzichten geven en in gesprek gaan over de huidige aanbevelingen van de Consensus. Tijdens dit webinar kunnen er vragen gesteld worden aan Hans en William. Graag verwelkomen wij u bij dit webinar. Meld u hier aan voor het webinar

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.