aandelen-favoriet-koerswinsten-alpha-research-consensus

Aandelen blijven favoriet, Europa meest belovende regio

15 september 2021

Consensus: aandelen blijven favoriet, met Europa als meest belovende regio. Het sentiment voor aandelen blijft voorlopig positief. Dat blijkt uit de consensus van 61 asset managers, zoals geanalyseerd in het laatste Asset Allocatie Consensus-rapport van Alpha Research. Het positieve sentiment blijft overheersen, vertrouwend op de verwachting dat rentestijgingen voorlopig uitblijven. Voor de achtste maand op rij is er nog volop overtuiging in de markt dat de waarderingen van aandelen reëel zijn.

Aandelen favoriet

De gerealiseerde koerswinsten zijn dit jaar in elk geval bijzonder goed. De aandelenindex steeg in augustus met 2,9%, resulterend in een YTD-rendement van 20,1%. Het optimistische sentiment heeft nog niet te lijden van mogelijke tegenvallers, zoals een hardnekkige deltavariant van het virus, een afvlakkend tempo van de economische groei en hogere inflatiecijfers.

Europa

Van de 61 asset managers ziet een meerderheid van 65% Europa als regio om in de aandelenportefeuille te overwegen. Amerika behoudt in de consensus als enige regio een neutrale weging. Japan, Pacific- ex Japan en Emerging Markets hebben, net als Europa, een positieve aanbeveling. Pacific ex Japan stond twee maanden geleden nog aan de top in de ranking, maar duikelde in augustus naar de derde plek om plaats te maken voor Europa.

Asset Allocatie wijzigingen

Meer asset allocatie wijzigingen staan maandelijks in het Premium-rapport. Deze maand: Fixed income blijft …

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.