Global Equities

Let’s talk Sustainable & Impact Investing in Global Equities

01 juli 2021

Let’s talk Sustainable & Impact Investing in Global Equities. Hierover ging de laatste aflevering van de Alpha Research webinarserie Long Term versus Short Term: “Let’s Talk ESG”. Alpha Research organiseerde deze zesdelige serie samen met T. Rowe Price, PGIM, UBP, Aegon Asset Management, ACTIAM en Rothschild & Co Asset Management.

Global Equities

Op 29 juni 2021 spraken wij met Laurence Taylor van T. Rowe Price en Martin Moeller en Ariane Kesrewani van UBP. UBP ging in op het ESG beleid in hun Global Equities portfolio, bestaande uit 30 bedrijven. UBP zoekt naar bedrijven die na een groeifase stagnatie kunnen voorkomen. Bedrijven met een sterk ESG beleid zijn vaak bedrijven die deze stagnatie kunnen voorkomen herhaaldelijk waarde te creëren. Ook werd er nog ingegaan op hun methodologie voor verwachte rendementen. Van de traditionele building blocks kijkt UBP vooral naar EPS growth en valuation levels. Dividend Yield komt minder aan bod, en uiteindelijk zoekt UBP vooral naar bedrijven met een hoge cash-flow-to-investment ratio’s.

Bottom-up aanpak

UBP past verder geen top-down regio- of sectorallocatie toe, maar focust met een bottom-up aanpak op de bedrijven zelf. De Coronacrisis heeft voor UBP de theorie dat bedrijven met veel schommelingen in hun mogelijkheden tot waardecreatie minder aantrekkelijk zijn dan bedrijven met een robuust verdienmodel bevestigd.

Impact Investing

T. Rowe Price behandelde in de presentatie de accelaratie die impact investing de laatste jaren, en zeker gedurende de coronacrisis, heeft doorgemaakt. De maatschappij, consumenten en ook beleggers zijn bewuster geworden van hun impact op de wereld om zich heen. Dit, samen met het ruime fiscale beleid van de afgelopen jaren, zijn belangrijke factoren geweest in de groei van impact investing.

Positieve impact als portfolio manager

In het ESG beleid focust T. Rowe Price op drie eigen pilaren: Klimaat, gelijkheid en levenskwaliteit, en innovatie. Deze drie pilaren zijn gekoppeld aan de SDG’s van de VN. T. Rowe Price heeft twijfels bij het kwantificeren en indexeren van ESG data, en denkt juist dat de grootste positieve impact als portfolio manager gemaakt kan worden met actief management en engagement. Daarnaast is openheid en discussie over de cijfers en de impact naar klanten toe essentieel.

‘Is ESG een dreiging of een kans voor rendementen van beleggen?’, was de eerste pollvraag van het webinar. De helft van de kijkers gaf aan zowel kansen als dreigingen te zien, en de andere helft slechts kansen. De tweede poll-vraag ging over public investing.

Tijdens de Q&A werd gevraagd naar de winnende en verliezende sectoren voor de komende 10 jaar. “De IT sector biedt oplossingen voor veel uitdagingen voor de komende tijd.”, aldus UBP. “Wij zien verliezende sectoren in sectoren waarvan de terminal value door de markt overschat wordt, zoals tabaks- en fossiele-brandstofbedrijven.” T. Rowe Price ziet nieuwe brandstoffen als potentiële winnaars: “De energietransitie kan niet plaatsvinden zonder deze nieuwe brandstoffen”.

Het webinar werd afgesloten met een off-topic vraag: “Wat is het risico van inflatie op de portfolio’s?”. Kijk het webinar over Sustainable & Impact Investing in Global Equities terug voor het hele gesprek, antwoorden en reacties.

Bekijk de replay

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.