Optimisme na rollercoasterjaar 2020

Optimisme na rollercoasterjaar 2020

11 januari 2021

Rollercoasterjaar 2020 ligt achter ons. Hoe kijken de 61 asset managers tegen het nieuwe jaar aan? Optimisme kenmerkt de huidige consensus.

Rollercoasterjaar 2020

Het rollercoasterjaar 2020 sloot positief af na een forse eindejaarsrally. De wereldindex behaalde in euro’s een rendement van 6,1%. De VS en Emerging Markets deden het beter dan deze benchmark; de regio’s Japan, Pacific ex Japan en Europa bleven eronder. De effecten van de pandemie zijn duidelijk bij de verschillen per maand en per sector. In februari en maart daalden de aandeelmarkten met meer dan 30%, gevolgd door een krachtig herstel. Vooral Technology (31,5%), Consumer Discretionary (25,1%) en Communication Services (12,6%) deden het goed, terwijl Energy (-36,8%) en Financials (-10,9%) grote verliezen leden.

Sector Equities
Download via de onderstaande button de Asset Allocatie Consensus met de update van de beleggingscategorie Sector Equities.

Asset Allocatie Consensus januari 2021

Asset Allocatie Consensus Premium
Wilt u elke maand de update van alle beleggingscategorieën ontvangen, inclusief Asset Allocatie? Abonneer nu op: Asset Allocatie Consensus Premium

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.