Pas op de plaats voor Fixed Income

Pas op de plaats voor Fixed Income

15 februari 2021

Pas op de plaats voor Fixed Income. Na de eindejaarsrally in december 2020 zagen we in januari de onzekerheid op de aandelenmarkten terugkeren. Nieuwe virusmutaties, onverwachte vertragingen bij vaccinatieprogramma’s en angst voor een scherpe marktcorrectie deden zich gelden. Toch behaalde de wereldindex in euro’s een positief rendement van 0,27%.

Pas op de plaats

Emerging Markets (+3,76%) en Pacific ex Japan (+1,36) deden het beter dan de benchmark; de overige regio’s, met name Europa (-0,73%), bleven eronder. Bij de sectoren was een opmerkelijk beeld te zien: Energy, de grote underperformer van 2020, staat eind januari bovenaan de lijst met 3,7%. Dit past in het beeld van de best presterende asset class Commodities dat in januari met 5,6% steeg. Fixed Income maakte met -0,05% nagenoeg pas op de plaats, waarbij High Yield met 0,85% als enige subasset-class een positief maandrendement behaalde.

Fixed Income

Download via de onderstaande button de Asset Allocatie Consensus met de update van de beleggingscategorie Fixed Income.

Asset Allocatie Consensus februari 2021

Asset Allocatie Consensus Premium
Wilt u elke maand de update van alle beleggingscategorieën ontvangen, inclusief asset allocatie? Abonneer nu op: Asset Allocatie Consensus Premium

 

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.