Winaars Asset Allocation Awards

Winnaars Asset Allocation Awards 2021

15 februari 2021

De winnaars van de Asset Allocation Awards 2021 zijn door Alpha Research bekend gemaakt. Op 2 februari 2021 vond de 6e editie van de Asset Allocatie Awards plaats. Voor het eerst was dit evenement online. Dit zorgde er voor dat het mogelijk was om bij elke award de beleggingsspecialist van het desbetreffende rapport te spreken. Het leverde achtergrond over de beleggingsbeslissingen op.

Vijf Awards winnaars

Om tot de vijf Awards winnaars te komen zijn het afgelopen jaar elke maand zo’n 60 rapporten geanalyseerd. Er is gekeken wat de aanbevelingen van de asset managers voor impact hadden op het rendement van de portfolio ten opzichte van de consensus.

J.P. Morgan Asset Management

De Overall Award met aanbevelingen voor: Asset Allocation, Equities Regional en Fixed Income was dit jaar voor J.P. Morgan Asset Management. Het winnen van een Award was voor J.P. Morgan Asset Management niet nieuw. Eerder hadden zij al Awards binnengesleept in de jaren: 2016, 2017 en 2018. De meest onderscheidende beslissingen werden door J.P. Morgan AM in het begin van 2020 genomen. Door EMD in het begin van het jaar te onderwegen ten opzichte van een overwogen consensus en aandelen uit opkomende markten neutraal te wegen ten opzichte van een overwogen consensus.

Franklin Templeton

De Asset Allocatie prijs werd dit jaar gewonnen door Franklin Templeton met het allocation views rapport. De beslissingen die tot deze prijs voor Franklin Templeton hebben geleid waren voornamelijk het onderwegen van grondstoffen in het begin van het jaar. Ook het neutraal wegen van vast renderende waarden gedurende de maanden januari en februari 2020.

Aegon Asset Management

Aegon Asset Management sleepte dit jaar de Award voor aandelen regio’s binnen met hun house view rapport. In het rapport van Aegon AM werden voornamelijk goede keuzes gemaakt door positief tegen Japan aan te kijken en sceptischer zijn over Amerika dan de consensus gedurende het jaar 2020.

Columbia Threadneedle Investments

De Award voor de beste allocatie binnen aandelen sectoren werd gewonnen door Columbia Threadneedle Investments met het asset allocatie update rapport. De aanbevelingen die tot deze prijs hebben geleid zijn het onderwegen van zowel energy en financials. De redenering achter deze onderweging vatte Maya Bhandari van Columbia Threadneedle Investments als volgt samen: “We like cyclical area’s, but we like cyclicality with good earnings growth”. Naast het onderwegen van deze sectoren werd er ook een goede keuze gemaakt door het langdurig overwegen van de communication services sector.

Legal & General Investment Management

De Fixed Income Award werd gewonnen door Legal and General Investment Management voor hun outlook rapport. Door de onderweging van credit in het begin van het jaar en de neutrale blik over staatsobligaties in oktober 2020 hebben Legal and General IM deze prijs in de wacht gesleept.

Na het bekend maken van de vijf Asset Allocation Awards winnaars werd er door de moderators nabesproken. De moderators waren Ineke Valke, Senior Investment Strategist bij de Rabobank, Jelte de Boer, Hoofd Beleggingen bij Optimix Vermogensbeheer en Astrid Smit, Senior Investment Strategist bij Blue Sky Group. Voor de moderators viel voornamelijk op dat actief beheer dit jaar meer in trek was. Dit heeft tot de beste rendementen geleid. Ook keek elke asset allocator op de middel/lange termijn naar de inflatieverwachtingen en de reactie van de centrale banken hierop.

Bekijk hier de replay

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.