Commodities-consensus-Alpha-Research

Commodities terug naar neutraal

16 december 2022

Veel beleggers zien nu aan de horizon een lagere economische groei met lagere inflatie, zonder een oplopende werkloosheid, en met een centrale bank die de economie niet te veel wil afremmen. Dit zou inderdaad een gunstige omgeving voor de financiële markten zijn.

Asset Allocatie

Alpha Research inventariseert maandelijks meer dan 60 asset allocatie rapporten van asset managers, fondsenhuizen, investment consultants en banken. De Alpha Research database, met een historie van meer dan 10 jaar, wordt geanalyseerd en geactualiseerd met de nieuwe opinies. De meeste rapporten gebruiken de categorieën Overwegen, Neutraal en Onderwegen als aanbeveling, waarvoor de waarden +1, 0 en -1 worden toegepast. Deze waardes leiden tot een gemiddelde. Dit gemiddelde en de recente aanpassingen kunt u vergelijken met het beleid van uw eigen strategie.

Commodities

De jaarperformance van Commodities is met 39,1% tot nu toe veel beter dan welke asset class ook, maar opnieuw zijn minder asset managers positief over de grondstoffensector, namelijk 25,0%, wat een daling van 7,1 procentpunt is. Na twee jaar gaat deze asset class van overwogen terug naar neutraal. Abonneer nu op de Asset Allocatie Consensus Premium en blijf elke maand op de hoogte van de laatste asset allocatie wijzigingen.

ABONNEER HIER

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.