Euro-Dollar-expected-return-spread-Alpha-Research

Euro-Dollar expected return spread

31 maart 2022

Euro-Dollar expected return spread. Tijdens het opstellen van het Expected Returns rapport wordt er rekening gehouden met de valuta waarin het rendement wordt genoteerd. Asset managers maken de keuze om de rendementen in één bepaalde valuta uit te drukken.

Euro-Dollar

Er zijn ook asset managers die het rendement voor bepaalde asset classes in zowel euro als dollar afgeven, zoals:

  • MFS
  • Generali Investments
  • Aon
  • BlackRock
  • JP Morgan Asset Management
  • Pictet Asset Management

Dollar in toekomst zwakker

Alpha Research heeft de euro-dollar spread binnen expected returns en de toelichting die door de asset managers is gegeven geanalyseerd. Een eerste blik op de spreads geeft al aan dat elke asset manager verwacht dat de dollar in de toekomst zwakker zal worden, wat het rendement in van beleggingen genoteerd in dollars zal drukken voor Europese beleggers.

J.P. Morgan Asset Management geeft in hun Long term capital market assumptions’ rapport aan hoe deze verwachting tot stand is gekomen. Zo ziet J.P. Morgan AM dat de dollar zijn functie als veilige haven heeft behouden, ondanks de recessie die plaats heeft gevonden door de COVID-19 pandemie. Een kanttekening hierbij is dat tijdens het herstel de renteverschillen tussen grote economieën is afgenomen, terwijl economieën buiten de US, de US beginnen in te halen wat betreft economische groei.

Inflatieverschil

Als conclusie stelt J.P. Morgan Asset Management dat de dollar aanzienlijk overgewaardeerd is gebleven op basis van de prijspariteit. In de aankomende jaren zien zij deze overwaardering van de dollar ook alleen maar groter worden door het verschil in inflatie binnen de US en andere landen. Een belangrijke voorwaarde voor deze ontwikkeling is wel dat andere economieën de Verenigde Staten zullen moeten vervangen qua snelst groeiende economie.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.