When will China be a developed market?

When will China be a developed market?

21 april 2022

Op 12 april 2022 organiseerde Alpha Research in samenwerking met IEXProfs het webinar: ‘When will China be a developed market? China and Emerging Markets: 2022 new perspectives‘.

Developed market

China is inmiddels de tweede economie ter wereld, de economische groei is hoog en er zijn veel succesvolle ondernemingen. De aandelenmarkt is zelfs de op één na grootste ter wereld. Toch maakt China maar 4% deel uit van de MSCI World-index. Kan China zich meten met de ontwikkelde markten? Dit was het thema van het webinar dat Alpha Research organiseerde met Krane Shares en GuardCap Asset Management Limited.

Vanuit de Stark Narrative studio te Amsterdam ging Eelco Ubbels van Alpha Research samen met Renco van Schie, mede-oprichter en CIO van Valuedge, het gesprek aan over de kansen van beleggen in China en Emerging Markets in het algemeen.

Renco van Schie - Valuedge

Renco van Schie – Valuedge

Xiaolin Chen - KraneShares

Xiaolin Chen – KraneShares

Simon Melluish - GuardCap

Simon Melluish – GuardCap

China is too big to ignore

China is too big to ignore” was het openingstatement van Xiaolin Chen, hoofd Internationaal van KraneShares. Deze asset manager heeft een zestal UCITS-fondsen die in de Chinese markt beleggen, waaronder drie thema fondsen en een obligatiefonds. Mede door strenge regulering hebben Chinese aandelen het vanaf 2020 niet goed gedaan, maar Xiaolin Chen is ervan overtuigd dat de vele Chinese groeitrends onverminderd aanhouden. De waarderingen zijn nu aantrekkelijk.

Spending power

Simon Melluish, portfoliomanager bij GuardCap Asset Management Limited, benaderde de Chinese markt vanuit het perspectief van Emerging Markets Equity van deze asset manager. Zijn visie op China kwam voor een groot deel overeen met die van Xiaolin Chen: de strenge regelgeving zal afzwakken, en er is een grote ‘spending power’ van de consumenten. Simon voegde eraan toe dat de Chinese rente nog enigszins kan dalen, terwijl deze elders snel stijgen.

Poll vragen

Voor de deelnemers aan het webinar ‘China and Emerging Markets: 2022 new perspectives’ was het duidelijk: China is binnenkort een ontwikkelde markt. Een meerderheid van 57% vond dat China dat over vijf jaar zal zijn, voor 43% was dat zelfs al over drie jaar.

De twee overige poll vragen waren:

  • Zijn Chinese aandelen al een afzonderlijke allocatie of alleen onderdeel van de EM allocatie? Voor 50% is dit inderdaad het geval , en voor 38% is het een onderdeel van de EM allocatie.
  • Is er een allocatie naar Chinese obligaties? Voor 56% is er geen allocatie en 22% belegt in een China Bond Fund, voor 22% is het een onderdeel van de Global Treasury Market

Webinar terugkijken

Heeft u het webinar gemist? U kunt het terugkijken via de onderstaande button.
Het wachtwoord om de replay te bekijken is: China2022.

REPLAY WEBINAR

Lees ook:

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.