Amerikaanse-aandelen-blijven-duur-Alpha-Research

Amerikaanse aandelen blijven duur

02 maart 2023

In het meest recente Asset Allocatie Consensus rapport verliest Amerika de status van de aandelenregio met de meeste positieve aanbevelingen en gaat de aanbeveling van neutraal naar onderwogen. Ondanks de steeds negatievere stemming over Amerikaanse aandelen zijn er ook asset managers die hier positief tegen aankijken, waaronder ING Investment Office.

Analyse-Amerika-2023-Alpha-Research

ING Investment Office onderkent dat de vooruitzichten voor de Europese economie in het eerste kwartaal verbeterd zijn, zoals de rendementen op aandelen hebben laten zien. Het sterke rendement en de stijging van de Euro ten opzichte van de Dollar heeft de afgelopen tijd in het nadeel van de positionering van ING IO gewerkt (overwogen Amerikaanse aandelen en onderwogen Europese aandelen).

Herstel Europese aandelen ingeprijsd

Uit de maandelijkse enquête onder fondsmanagers van Bank of America komt dat professionele beleggers sinds 2005 niet meer zo onderwogen geweest zijn in Amerikaanse aandelen. Door deze uitkomst en de kans dat een groot deel van het herstel van de Europese koersen al is ingeprijsd ziet ING IO het momenteel niet als een gunstig moment om hun overweging van Amerika ten opzichte van Europa terug te draaien. Verder zouden de aankomende kwartaalcijfers kunnen zorgen voor een shift van kapitaal richting Amerikaanse (tech-)aandelen.

Verlaagd naar onderwogen

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich onder andere Aegon Asset Management. Door de relatief hoge waarderingen van Amerikaanse aandelen zien zij mogelijkheden voor verdere dalingen. Door dit vooruitzicht heeft Aegon in december zijn allocatie binnen Amerikaanse aandelen verlaagd naar onderwogen.

Sterke Amerikaanse economie

T. Rowe Price onderkent het argument van Aegon Asset Management, maar voegt daar aan toe dat de Amerikaanse economie er momenteel sterker voor staat dan de rest van de wereld. Ook zouden de Amerikaanse techgiganten meer cyclisch kunnen zijn dan gedacht. Ondanks de positieve punten hanteert T. Rowe Price zijn onderweging van Amerikaanse aandelen in hun meest recente rapport.

Blijf elke maand op de hoogte van de laatste asset allocatie wijzigingen met het Asset Allocatie Consensus Premium rapport.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.