Verhogingen-expected-returns-Alpha-Research

Verhogingen expected returns van aandelen binnen de perken

09 maart 2023

Tijdens de uitreiking van de Asset Allocation Awards 2023 op 7 februari 2023 in het Rosarium te Amsterdam, wist Northern Trust Asset Management twee prijzen binnen te slepen: de Award voor Equities Regional en voor Overall. Tijdens het interview met Wouter Sturkenboom van Northern Trust Asset Management werd er gesproken over het nieuwste Capital Market Assumptions rapport.

Verhogingen

Het grootste verschil tussen het rapport van dit jaar en vorig jaar is het verwachte rendement voor zowel wereldwijde als Amerikaanse high yield bedrijfsobligaties. De verhoging van het verwachte rendement komt onder andere door een hoger startpunt qua rente niveau. Verder is de gemiddelde creditrating van de benchmark in het afgelopen jaar omhoog gegaan naar BB.

Ondanks de stevige daling van aandelenmarkten in het afgelopen jaar blijven de verhogingen van de expected returns van aandelen binnen de perken. Door de sterke arbeidsmarkt in ontwikkelde markten zullen de winstmarges in de aankomende jaren lager uitvallen, wat het verwachte rendement drukt.

Grootste verhoging van verwacht rendement

Binnen aandelenregio’s was de grootste verhoging van verwacht rendement te vinden bij Japanse aandelen. Door de correctie van afgelopen jaar zijn waarderingen afgenomen en is het startpunt gunstiger volgens Northern Trust AM. Bij dit verwachte rendement houden ze geen rekening met de stand van de Japanse Yen. Zo stelt Wouter Sturkenboom dat het voorspellen van langere termijn wisselkoersen het meest lastige is binnen asset allocatie.

Voor meer expected returns rapporten ga naar: www.opiniopro.com of abonneer nu op ons Expected Returns kwartaalrapport

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.