Fondsselectie Analyses

Alpha Research

Fondsselectie Analyses

Hoe selecteer je als zelfstandige vermogensbeheerder of family office het beste beleggingsfonds voor cliënten? Alpha Research assisteert u hier graag bij met ons rapport: Fondsselectie Analyses.

Fondsen beoordeling

Voor de inventarisatie van de Alpha Research fondsselectie rapportage hanteren wij verschillende normen waar fondsen aan moeten voldoen, voordat zij in de rapportage meegenomen worden. Bijvoorbeeld, een fonds moet ten minste een track record hebben van 3 jaar. Het fonds moet ook in Nederland verkocht mogen worden.

Vervolgens rangschikt Alpha Research elk kwartaal deze fondsen op basis van meerdere objectieve criteria, zoals ontwikkeling van rendement, risico en de hoogte van de beheerkosten. Daarnaast kijkt Alpha Research naar het personeelsverloop binnen het vermogensbeheer team en de mate van integratie van ESG. Elk fonds zal een beoordeling krijgen binnen de peergroup, waarbij 5 de beste score is en 1 de minste.

Kwalitatief

Het gemiddelde van onze analyse vormt een rapportcijfer voor het fonds en wordt gepubliceerd in onze fondsselectie analyse. De relatieve verschillen tussen de fondsen maken het mogelijk om tot een shortlist te komen. Na deze kwantitatieve beoordeling kan Alpha Research als gewenst ook een nadere kwalitatieve analyse uitvoeren om u te assisteren bij de finale fondsselectie. Neem daarvoor contact met ons op.

Alpha Research is een onafhankelijk onderzoeksbureau, waardoor wij u een objectieve fondsselectie rapportage kunnen bieden.

Fondsselectie Analyses

Abonneer nu en ontvang elk kwartaal het Alpha Research rapport: Fondsselectie Analyses.

  • Hoe kies je het beste fonds?
  • Rangschikking duizenden fondsen
  • Elk fonds beoordeeld

Kwartaalabonnement € 660,00 ex BTW

Minimale afname is één jaar.

Het rapport Fondsselectie Analyses is een kwartaalrapportage van Alpha Research. Dit rapport is uitsluitend bestemd voor professionele beleggers. Het auteursrecht van dit rapport berust bij Alpha Research.

Direct contact opnemen

Alpha Research

Consultancy voor professionele beleggers

Alpha Research, hét onderzoeksbureau voor de professionele belegger, is ook dé consultant voor professionele beleggers.

Door jarenlange ervaring op het gebied van asset allocatie en fondsselectie kunnen wij u van dienst zijn. Wij assisteren zelfstandig vermogensbeheerders, family offices, verzekeraars en pensioenfondsen onder andere bij:

  • (ESG) Beleggingsbeleid
  • Strategische en tactische asset allocatie
  • Kwalitatieve fondsselectie
  • Portfolio consultancy
Alpha-Research-Header2

Onze events

Insights

Volg onze kennisdeling op de voet

Investing in Interesting Times

Antti Ilmanen van AQR Capital Management en Jitzes Noorman van Columbia Threadneedle Investment gaven tijdens de Alpha Research lunchbijeenkomst hun visie op de huidige uitdagingen tegen de achtergrond van hogere rentes.

Lees verder... about Investing in Interesting Times

Asset Allocation Awards uitreiking in Amsterdam en Brussel

Volgende maand zullen alweer voor de negende keer de Asset Allocation Awards worden uitgereikt. Dit is een initiatief van researchbureau Alpha Research in samenwerking met Financial Investigator. Awards uitreiking in…

Lees verder... about Asset Allocation Awards uitreiking in Amsterdam en Brussel

Van Europa’s Groene Revolutie tot Optimisme over Opkomende Markten

Samen met Mirova (onderdeel van Natixis) en Baillie Gifford bespraken we het thema: “Van Europa’s Groene Revolutie tot Optimisme over Opkomende Markten”.

Lees verder... about Van Europa’s Groene Revolutie tot Optimisme over Opkomende Markten

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.