Fondsselectie Analyses

Alpha Research

Fondsselectie Analyses

Hoe selecteer je als zelfstandige vermogensbeheerder of family office het beste beleggingsfonds voor cliënten? Alpha Research assisteert u hier graag bij met ons rapport: Fondsselectie Analyses.

Fondsen beoordeling

Voor de inventarisatie van de Alpha Research fondsselectie rapportage hanteren wij verschillende normen waar fondsen aan moeten voldoen, voordat zij in de rapportage meegenomen worden. Bijvoorbeeld, een fonds moet ten minste een track record hebben van 3 jaar. Het fonds moet ook in Nederland verkocht mogen worden.

Vervolgens rangschikt Alpha Research elk kwartaal deze fondsen op basis van meerdere objectieve criteria, zoals ontwikkeling van rendement, risico en de hoogte van de beheerkosten. Daarnaast kijkt Alpha Research naar het personeelsverloop binnen het vermogensbeheer team en de mate van integratie van ESG. Elk fonds zal een beoordeling krijgen binnen de peergroup, waarbij 5 de beste score is en 1 de minste.

Kwalitatief

Het gemiddelde van onze analyse vormt een rapportcijfer voor het fonds en wordt gepubliceerd in onze fondsselectie analyse. De relatieve verschillen tussen de fondsen maken het mogelijk om tot een shortlist te komen. Na deze kwantitatieve beoordeling kan Alpha Research als gewenst ook een nadere kwalitatieve analyse uitvoeren om u te assisteren bij de finale fondsselectie. Neem daarvoor contact met ons op.

Abonneer

Abonneer nu en ontvang elk kwartaal het Alpha Research rapport: Fondsselectie Analyses.

  • Hoe kies je het beste fonds?
  • Rangschikking duizenden fondsen
  • Elk fonds beoordeeld

Kwartaalabonnement € 660,00 ex BTW

Minimale afname is één jaar.

Het rapport Fondsselectie Analyses is een kwartaalrapportage van Alpha Research. Dit rapport is uitsluitend bestemd voor professionele beleggers. Het auteursrecht van dit rapport berust bij Alpha Research.

Direct contact opnemen

Alpha Research

Consultancy voor professionele beleggers

Alpha Research, hét onderzoeksbureau voor de professionele belegger, is ook dé consultant voor professionele beleggers.

Door jarenlange ervaring op het gebied van asset allocatie en fondsselectie kunnen wij u van dienst zijn. Wij assisteren zelfstandig vermogensbeheerders, family offices, verzekeraars en pensioenfondsen onder andere bij:

  • (ESG) Beleggingsbeleid
  • Strategische en tactische asset allocatie
  • Kwalitatieve fondsselectie
  • Portfolio consultancy
Alpha-Research-Header2

Onze events

Insights

Volg onze kennisdeling op de voet

Performance Inflation Linked Bonds in 2022 teleurstellend

De performance van Inflation Linked Bonds was in 2022 erg teleurstellend, maar 2021 was een uitermate sterk jaar. In de afgelopen 5 jaar zijn …

Lees verder...

Genomineerden Asset Allocatie Awards 2023

De genomineerden voor de Asset Allocatie Awards 2023 zijn bekend! Welke asset manager gaf in de afgelopen 3 jaar de beste adviezen ten aanzien van asset allocatie en publiceerde het meest consistente beleggingsrapport?

Lees verder...

Information Technology van overwogen naar neutraal

Asset Allocatie Consensus Premium januari 2023: Information Technology heeft geen enkele negatieve opinie, maar het aantal …

Lees verder...

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.