10 beste asset allocators positiever dan consensus

Zijn economische en winstgroei ingeprijsd?

Bij asset allocatie beslissingen is er vaak een natuurlijk optimisme voor aandelen. Sinds de start van de Asset Allocatie Consensus in 2012 is het slechts een korte periode voorgekomen dat aandelen op neutraal stonden en dat was van augustus 2016 tot december 2016, waarbij de laagste score in september van dat jaar was.

10 beste asset allocators

Wat zegt dit nu, dat de consensus aanbeveling juist nu voor aandelen neutraal is? Kijken we naar de 10 beste asset allocators van de afgelopen jaren, dan is die verhouding positiever dan de consensus, Inveso en JP Morgan -die drie keer op rij de asset allocatie award heeft gewonnen- geven echter bij aandelen onderwegen aan. Dat er nog geen wolken aan de horizon verschijnen geldt voor de twee Nederlandse partijen, Aegon AM en Achmea IM. Maar dat geldt ook voor twee Britse partijen, Barclays en Neuberger Berman. Columbia Threadneedle, de winnaar van de asset allocatie award overall is ook positief.

Consensus Equities June 2019 - Alpha Research

Twistpunt: zijn economische en winstgroei ingeprijsd?

Belangrijkste twist tussen top allocators is het punt of de groei al is geprijsd. En dat betreft zowel groei van de economie, als ook de groei van bedrijfswinsten. Beleggen is omgaan met onzekerheden, en hier ontstaat het verschil van inzicht. Daarbij lijkt het erop dat Invesco en JP Morgan het zekere voor het onzekere nemen en zij halen wat fiches van de tafel. Toch zijn er nog 5 asset manager die de onzekerheden acceptabel vinden en de recommandatie overwegen handhaven.

352 beleggingsfondsen

Van de 352 beleggingsfondsen die in Nederland verkocht mogen worden en een track record van meer dan 3 jaar hebben, zijn er 56 ETFs (15,9%). De gemiddelde Management fee is 42 basispunten. Van de 296 (84,1%) actieve fondsen is de gemiddelde fee 1,46%. Lees hier de details van de 10 beste asset allocators.

Onderwogen

Neutraal

Overwogen