Animo voor Japan duidelijk aan het afnemen

Animo voor Japan duidelijk aan het afnemen - juni 2019

Van alle regio’s heeft Japan het minste rendement gescoord over het eerste halfjaar van 2019. Van de top 10 beste regio allocators heeft geen van de asset managers de overtuiging op dit moment dat dit beter gaat worden. Kortom, aandelen in andere gebieden van de wereld zijn aantrekkelijker.

Animo voor Japan

In de grafiek is de tendens al langer te zien, op basis van bijna 60 asset allocatie rapporten is het animo voor Japan duidelijk aan het afnemen. Het is een beetje ‘the wisom of crowds’ dat ook het rendement aansluit bij deze gematigde verwachtingen. Waar zit dat nu in?

Fundamenteel blijken de winst per aandeel geen aanpassingen naar boven te krijgen, maar naar beneden. Macro economisch blijft er maar een beperkte groei van de economie te zijn, maar dit speelt al veel langer. Een dreigende BTW verhoging van 8 naar 10% in oktober, in een beperkte groeiomgeving, maakt beleggers duidelijk voorzichtiger.

Glas half leeg

Blijkbaar is het glas nu half leeg. Amper 20% van alle asset allocators die maandelijks deelnemen aan de asset allocatie poll hebben Japan wel op overwogen staan. Do not fight the crowd.

Bekijk ook de video over Japanse aandelen.

Japan