Alpha Research Investment Course - oktober 2018

De Alpha Research Investment Course bestaat uit een tweedaagse workshop en gaat in op de twee belangrijkste stappen van het beleggingsproces. Op de eerste dag zijn asset allocatie beslissingen het thema en de tweede dag gaat in op de invulling van verschillende beleggingscategorieën, namelijk hoe het juiste beleggingsfonds te selecteren.

Workshop voor professionele beleggers

 • Thema: Asset Allocatie en Fondsselectie
 • Data: dinsdag 2 oktober en dinsdag 9 oktober 2018
 • Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
 • Lunch: 12.00 tot 13.00 uur (inbegrepen)
 • Locatie: Thomson Reuters, Antonio Vivaldistraat 50, Amsterdam
 • Aantal: maximaal 8 personen
 • Kosten: € 975,00 ex. BTW

Meld je hier aan voor de workshop

Praktijkgerichte workshop

Speciaal voor deze workshop zijn vier concrete cases ontwikkeld, twee gericht op asset allocatie en twee op fondsselectie. Vooraf aan elke case behandeling komt de theorie aan bod, door de behandeling van toonaangevende research artikelen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich op de cases voorbereiden. De behandeling van elke case bestaat uit oplossingen, valkuilen en discussie.

Voor wie?

De workhop is gericht op professionele beleggers die werkzaam zijn bij pensioenfondsen, verzekeraars, family offices of bij zelfstandige vermogensbeheerders.

Bewijs van Deelname

Elke deelnemer krijgt een bewijs van deelname alsmede een groepsfoto.

Alpha Research Fondsselectie module

Tevens krijgen alle deelnemers één kwartaal de Alpha Research Fondsselectie module, waarin elke asset class beleggingsfondsen die in Nederland beschikbaar zijn, gerangschikt is op de meest belangrijke parameters.

Wat krijg ik?

 • Ringband ordner met alle relevante research artikelen en cases
 • Bewijs van deelname
 • Groepsfoto (niet voor online publicatie)
 • Een kwartaal de update van de Alpha Research Fondsselectie module
 • Gratis 1 uur telefonische consultancy voor asset allocatie en fondsselectie vragen

Aanmelden, maximaal 8 personen

Meld je aan via: Inschrijven workshop 2 en 9 oktober 2018

Wil je op de hoogte blijven over de workshop klik hier

Ervaringen van eerdere deelnemers

"De workshop van Alpha Research heeft mij geholpen om mijn kennis van het selecteren van beleggingsfondsen en de beleidskeuzes rond asset allocatie te actualiseren."

"De praktische toepassingen en oplossingen die tijdens deze cursus werden gepresenteerd zijn voor mij zeer waardevol. Ik beleef daar nog steeds veel plezier aan. Ik kijk er naar uit naar een vervolg."

“De praktische basisprincipes voor het hele actieve multi-asset management.”

"De cursus was zowel theoretisch als praktijkgericht. Alleen al door de zorgvuldig gekozen artikelen, is de cursus de moeite waard, terwijl de discussies op de cursusdagen oude inzichten toetsen of nieuwe uitlokken. Verder was alles prima verzorgd met een map met inhoud vooraf en nog nazorg achteraf."

“De cursus gaf mij in relatief korte tijd veel handvatten om theoretische beleggingskennis in de praktijk toe te passen.”

“Tijdens de cursus is de combinatie van theorie en praktijk aansprekend voor manager selection & asset allocatie. Daarnaast is de inhoudelijke discussie van toegevoegde waarde, waarvoor - naast de expertise van Eelco - een beleggingsspecialist is ingehuurd”.