Laden Evenementen

Webinar

De groenste vorm van duurzaam beleggen

20-04-2021

De groenste vorm van duurzaam beleggen

20 april 2021 | 15:00 UUR

Met de titel ‘De groenste vorm van duurzaam beleggen’ organiseert Alpha Research op dinsdag 20 april om 15:00 het vierde webinar in de serie Long Term versus Short Term: “Let’s talk ESG”. Deze serie gaat in op de nieuwe economie en vooral welke beleggingen verantwoord en duurzaam zijn. Deze webinarserie biedt een aantal mogelijkheden aan om ESG stevig te verankeren in uw beleggingsportefeuille.

Impactbeleggen groenste vorm

De trend van grijs naar groen is een feit. Impactbeleggen geldt als de groenste vorm van duurzaam beleggen. Impactbeleggen is het investeren in bedrijven, overheden of projecten die een meetbare positieve bijdrage leveren aan duurzaamheid. Het gaat dus verder dan alleen het uitsluiten van bedrijven of landen. Bij impact beleggen draait het om een meetbaar positief resultaat voor mens, milieu of maatschappij. De rendement/risico karakteristieken zijn meestal zeer specifiek. Het financiële rendement mag bij impactbeleggen ondergeschikt zijn aan de positieve duurzame impact. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Belangrijkste verschillen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen impactbeleggen en traditioneel of duurzaam beleggen? Tijdens het webinar op 20 april komt het begrip impactbeleggen uitgebreid aan de orde door de presentaties van UBP en Aegon Asset Management in samenwerking met ABN AMRO.

Tijdens het webinar gaan we in op de samenwerking tussen Aegon Asset Management en ABN AMRO. Waarom deze samenwerking en aan welke eisen van duurzaam beleggen moet deze specifieke vorm ‘impactbeleggen’ voldoen? Bij UBP komt de samenwerking met het Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) aan bod. Hier gaat het om de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) die gedistilleerd zijn in 6 beleggingsthema’s: gezondheid en welzijn, inclusieve en eerlijke economieën, gezonde ecosystemen, klimaatstabiliteit en duurzame gemeenschappen.

Kortom, we gaan in op de stap van ESG beleggen naar Impact Investing. Hoe ziet het beleggingsproces er uit, maar ook hoe meet je de impact van de beleggingen?

Details

  • Datum: dinsdag 20 april
  • Tijd: 15:00 – 16:00 CET

Wanneer u op de aanmeldlink klikt, komt u op onze webinarpagina op Crowdcast, het platform waar wij onze webinars hosten. Zij sturen u een bevestiging en een herinnering nadat u zich heeft aangemeld. Als u zich aanmeldt, gaat u akkoord met onze Privacy Policy.

De webinarserie van zes afleveringen organiseren wij samen met T. Rowe Price, PGIM, UBP, Aegon AM, ACTIAM en Rothschild & Co AM.

Duurzaam beleggen - Alpha Research

Programma

Zorg dat u er bij bent

Tijd: Activiteit:
15:00 Inleiding
15:10 Presentaties: UBP en Aegon Asset Management
15:50 Q&A
!6:00 Afsluiting

Sprekers

De sprekers van dit event

Moderator

Eelco_Ubbels_Alpha_Research

Eelco Ubbels

Director/Founder
Alpha Research

Sprekers

Rupert Welchman - UBP

Rupert Welchman

Portfolio Manager
Positive Impact
UBP

Stephanie Mooij - Aegon AM

Stephanie Mooij

Senior Engagement Associate
Aegon Asset Management

Yvan Delaplace - UBP

Yvan Delaplace

Investment Specialist
Positive Impact
UBP

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.