Asset Allocatie Awards 2018

Asset Allocatie Awards

Voor het derde jaar op rij organiseert Alpha Research de Asset Allocatie Awards. Deze derde editie zal plaatsvinden op dinsdag 6 februari 2018 en zal staan in het teken van het thema 'Lage groei, lage rente, lage rendementen?'. Hoe om te gaan met de huidige power van de FED, ECB en BoJ, waar zitten de risico’s en welke beleggingscategorieën zijn in 2018 het meest kansrijk?

Het Nationale Asset Allocatie debat

Voorafgaand aan de uitreiking van de Asset Allocatie Awards zullen drie Nederlandse topstrategen hun visie geven, om daarna met elkaar in debat te gaan. Wat wordt hun strategie voor 2018? Het debat zal geheel in het Nederlands plaatsvinden.

De avond zal worden afgesloten met de uitreiking van de Asset Allocatie Awards 2018 aan internationale vermogensbeheerders die in het afgelopen jaar de beste researchprestaties hebben geleverd op het gebied van wereldwijde asset allocatie. Nieuw zal de Award voor sector allocatie zijn.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door communicatie consultancy en Event Partner CitySavvy.

Programma dinsdag 6 februari 2018

  • 16:30 uur Ontvangst
  • 17:00 uur Drie Outlook-presentaties voor 2018
  • 18:00 uur Het Nationale Asset Allocatie debat
  • 18:30 uur Uitreiking van Asset Allocatie Awards
  • 19:00 uur Hapjes en drankjes
  • 21:00 uur Afsluiting

Sprekers

De volgende drie asset allocatiespecialisten geven hun visie en nemen deel aan het Nationale Asset Allocatie debat:

  • Ewout van Schaick, Head of Multi Asset Portfolios, NN Investment Partners
  • Olaf van den Heuvel, Chief Strategist & Head Multi Asset Group, Aegon Asset Management
  • Corné van Zeijl, Strategist, ACTIAM

Na afloop van de Outlook-presentaties volgt het Nationale Asset Allocatie debat tussen de drie asset allocatiespecialisten. Hierbij zijn interessante en actuele stellingen de leidraad voor de discussie.

Locatie

Crowne Plaza Amsterdam-Zuid

George Gershwinlaan 101, Amsterdam

Aanmelden

Voor professionele beleggers van Pensioenfondsen, Verzekeraars, Family Offices en zelfstandige vermogensbeheerders is de toegang kosteloos. Voor medewerkers van Asset Managers zoals fondsenhuizen is de toegang € 220,00 exclusief BTW.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 6 februari is mogelijk via de volgende links:

- Aanmelden professionele beleggers gratis

- Aanmelden Asset Managers €220,00 exclusief BTW

 

Alpha Research en Co-host CitySavvy kijken samen met ACTIAM, Aegon Asset Management en NN Investment Partners uit naar een inspirerende avond en zien u graag op het Asset Allocatie Event!

 

Genomineerden

Ga voor de nominaties per beleggingscategorie naar: En de genomineerden zijn

Sprekers
Eelco Ubbels

Eelco Ubbels

Functie
Directeur/eigenaar
Bedrijf
Alpha Research

Eelco Ubbels heeft Alpha Research opgericht in 2012. De focus bij Alpha Research ligt op Asset Allocatie research. De research is beschikbaar voor professionele beleggers, beleggingscomités van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Tevens is Eelco oprichter van de LinkedIn Tactical Asset Allocation Group, met meer dan 3.600 TAA specialisten één van de actiefste groepen op gebied van Asset Allocatie. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Tactische Asset Allocatie bij CFA Society VBA Netherlands.

Ewout van Schaick

Ewout van Schaick

Functie
Hoofd Multi Asset
Bedrijf
NN investment Partners

Ewout is sinds 2007 als Hoofd Multi-Asset (gemengde strategieën) verantwoordelijk voor de verschillende Multi-Asset fondsen bij NN Investment Partners. Hij heeft ervaring in de asset management branche sinds 1997. Voor 2007 was Ewout werkzaam bij ABNAMRO, NIBC en PGGM waar hij verschillende posities binnen asset management heeft vervuld. Ewout is in 1997 afgestudeerd met een Master aan de Universiteit van Maastricht en is tevens CFA gecertificeerd.

Olaf van den Heuvel

Olaf van den Heuvel

Functie
CFA, CIO en hoofd Tactical Asset Allocation
Bedrijf
Aegon Asset Management NL

Olaf van den Heuvel, CFA, CIO Aegon Asset Management NL en hoofd Tactical Asset Allocation, kwam in 2000 bij Aegon Asset Management als portfolio manager Pacific Equities en strateeg. Sinds 2007 leidt Olaf het Multi Asset team, verantwoordelijk voor de multi-asset mandaten, asset allocatie en de strategische visie op asset classes voor Aegon Asset Management in Nederland. Sinds 2014 is hij lid van de Global Asset Voting Committee. Olaf heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit Tilburg en mag de CFA titel voeren.

Corné van Zeijl

Corné van Zeijl

Functie
Strategist/Buy side analist
Bedrijf
ACTIAM

Corné begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder Robeco. Tussen 1994 en 2003 was hij hoofd beleggingen voor verzekeraar Zurich Financial Nederland. Van 2004 tot 2016  werkte hij als fondsmanager bij ACTIAM. Momenteel adviseert hij de organisatie als analist en is strateeg voor de Asset Allocatie beslissingen van ACTIAM. Corné schrijft voor verschillende (dag)bladen columns over beursonderwerpen. Daarnaast levert hij commentaar in verschillende media en wordt hij als spreker gevraagd op congressen. Hij is ook auteur van het boek Centen & Sentiment. Het boek heeft betrekking op de psychologische aspecten van het beleggersgedrag, de Behavioural Finance. En recentelijk is zijn boek 365 tegeltjeswijsheden voor de belegger uitgekomen.