Kennislunch 5 april 2018 ABS en Covered Bonds

Kennislunch 5 april 2018 ABS en Covered Bonds

Op donderdag 5 april organiseert Alpha Research een Kennislunch in Rosarium Amsterdam met het thema: ABS en Covered Bonds, 'Risico's begrijpen, maar ook de kansen!'.

Wat zijn Asset-backed securities (ABS) en Covered Bonds?

Asset-backed securities (ABS) en Covered Bonds zijn kansrijke categorieën binnen de asset class obligaties. Covered Bonds zijn effecten die ontstaan uit het poolen van hypotheken en vervolgens worden verkocht aan geïnteresseerde beleggers, terwijl ABS voortkomen uit Covered Bonds en ontstaan uit het poolen van niet-hypothecaire activa. Deze worden meestal ondersteund door creditcardvorderingen, hypotheken, studieleningen en autoleningen. De ABS-markt is in de jaren tachtig ontwikkeld en is steeds belangrijker geworden voor de Amerikaanse schuldmarkt.

Begrijp de risico’s, maar ook de kansen!

Asset-backed securities en Covered Bonds zijn gecompliceerd in termen van hun structuren, kenmerken en waarderingen. Speciaal voor professionele beleggers die in deze effecten willen beleggen, hebben we Aegon AM en Nordea AM gevraagd om inzage te geven in deze specifieke obligatiecategorieën.

Programma Kennislunch

  • Ontvangst: 11.30 uur
  • Lunch en presentaties: 12.00 tot 14.00 uur

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door communicatie consultancy en Event Partner CitySavvy.

                                                       < Meld u hier aan >

Alpha Research, CitySavvy, Aegon AM en Nordea AM verwelkomen u graag tijdens deze lunchbijeenkomst en zien alvast uw registratie tegemoet.