Wie zijn de beste asset allocators? Uitreiking Awards 5 februari 2019

Wie zijn de beste asset allocators? Uitreiking Awards 5 februari 2019

Op dinsdag 5 februari 2019 reikt Alpha Research alweer voor de vierde keer de Asset Allocatie Awards uit. De Asset Allocatie Awards zijn voor investment researchrapporten die minimaal elk kwartaal openbaar gepubliceerd worden en concrete asset allocatie aanbevelingen hebben over de afgelopen 36 maanden.

De winnaar verdient het om gelezen te worden, want deze rapporten bevatten naast argumenten ook aanbevelingen die waarde voor de portefeuille hebben.

Nationale Asset Allocatie Debat


Voor deze uitreiking vindt het Nationale Asset Allocatie Debat plaats. Wat zal de impact zijn van de Brexit op aandelen en obligaties, maar ook voor de verschillende regio’s?

Impact Brexit

Dit keer staat het debat in het teken van Brexit. Wat is de situatie op 5 februari en wat zijn de mogelijke scenario’s voor de 53 dagen er na? De sprekers geven hun visie en gaan dieper in op de meest belangrijke beleggingsbeslissing voor de portefeuille: asset allocatie. De sprekers zijn:

Andy Langenkamp, Senior Political Analyst bij ECR Research
Lukas Daalder, Chief Investment Strategist bij BlackRock
Olaf van den Heuvel, Chief Investment Officer bij Aegon Asset Management
Wim Barentsen, Chief Strategist bij Achmea IM

Programma dinsdag 5 februari

  • 16:30 uur Ontvangst
  • 17:00 uur Presentaties
  • 18:00 uur Het Nationale Asset Allocatie debat
  • 18:30 uur Uitreiking Asset Allocatie Awards 2019
  • 19:00 uur Hapjes en drankjes
  • 21:00 uur Afsluiting

Locatie: Crowne Plaza Amsterdam-Zuid, George Gershwinlaan 101, Amsterdam

 

Aanmelden

Voor professionele beleggers van Pensioenfondsen, Verzekeraars, Family Offices en
zelfstandige vermogensbeheerders is de toegang kosteloos

Aanmelden voor professionele beleggers

 

 

Voor medewerkers van Asset Managers is de toegang €255,- excl. BTW

Deze kaarten zijn helaas uitverkocht

 

 

Bekijk een impressie van de Awards uitreiking 2018 hier

 

Sprekers
Eelco Ubbels

Eelco Ubbels

Functie
Directeur
Bedrijf
Alpha Research

Eelco Ubbels heeft Alpha Research opgericht in 2012. De focus bij Alpha Research ligt op Asset Allocatie research. De research is beschikbaar voor professionele beleggers, beleggingscomités van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Tevens is Eelco oprichter van de LinkedIn Tactical Asset Allocation Group, met meer dan 3.600 TAA specialisten één van de actiefste groepen op gebied van Asset Allocatie. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Tactische Asset Allocatie bij CFA Society VBA Netherlands.

Lukas Daalder, BlackRock

Lukas Daalder

Functie
Managing Director, Chief Investment Strategist
Bedrijf
BlackRock

Lukas Daalder, Managing Director, is Chief Investment Strategist voor Nederland binnen het BlackRock Investment Institute. In deze functie is hij de belangrijkste woordvoerder van BlackRock in Nederland en is hij verantwoordelijk voor de communicatie met cliënten over de visie van het BlackRock Investment Institute en andere beleggingsteams.

Voordat hij in 2018 bij BlackRock kwam, gaf Daalder als Chief Investment Officer bij Robeco Investment Solutions leiding aan het team dat verantwoordelijk was voor het beheer van multi-asset beleggingen met een totale waarde van EUR 32 miljard. Eerder was hij onder meer market-maker voor een Delta One desk, hoofd research, strateeg en macro-econoom.

Lukas Daalder heeft 25 jaar ervaring in de financiële markten en is sinds 2014 columnist van het Financieele Dagblad. Hij is afgestudeerd als econoom aan de universiteit van Amsterdam.

Wim Barentsen - Achmea IM

Wim Barentsen

Functie
Chief Investment Strategist
Bedrijf
Achmea

Wim Barentsen (1961) studeerde Econometrie aan de Erasmus Universiteit (cum laude) en volgde de postdoctorale opleiding Financieel-Economsich Beleid (Bofeb).

Hij werkte daarna in uiteenlopende functies bij onder meer De Nederlandsche Bank, het Ministerie van Economische Zaken, Het Financieele Dagblad, Het Centraal Planbureau (CPB), het ABP en APG. Sinds 2011 is hij werkzaam als Chief Investment Strategist bij Achmea.

Olaf van den Heuvel

Olaf van den Heuvel

Functie
CFA, CIO en hoofd Tactical Asset Allocation
Bedrijf
Aegon Asset Management NL

Olaf van den Heuvel, CFA, CIO Aegon Asset Management NL en hoofd Tactical Asset Allocation, kwam in 2000 bij Aegon Asset Management als portfolio manager Pacific Equities en strateeg. Sinds 2007 leidt Olaf het Multi Asset team, verantwoordelijk voor de multi-asset mandaten, asset allocatie en de strategische visie op asset classes voor Aegon Asset Management in Nederland. Sinds 2014 is hij lid van de Global Asset Voting Committee. Olaf heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit Tilburg en mag de CFA titel voeren.

Andy Langenkamp

Andy Langenkamp

Functie
Senior Political Analyst
Bedrijf
ECR Research

Andy Langenkamp is senior Political Analyst bij ECR Research