Insights

Volg onze kennisdeling op de voet

De functie van vastgoed in de portefeuille

Wat zijn de mogelijkheden in vastgoed? Het is niet te ontkennen dat de corona pandemie gevolgen teweeg heeft gebracht in de vastgoedsectoren.

Hoger rendement voor Amerikaanse High Yield obligaties

In de zoektocht naar yield kijken steeds meer investeerders naar High Yield obligaties.

Fixed Income als asset class op overwegen

Fixed Income had opnieuw als enige van de vier asset classes een positieve maand. Lees de update Asset Allocatie Consensus november 2020.

Pensioenfondsen en het Global Market Portfolio

Met de nieuw gepubliceerde data van De Nederlandsche Bank geeft Alpha Research een update van de performance van het gemiddelde Nederlandse pensioenfonds en het Global Market Portfolio voor het derde kwartaal van 2020.

Rekening houden met klimaatrisico’s

Klimaatverandering heeft grote impact op de economie en leidt op de financiële markten steeds meer tot speciale regelgeving. Daarom moeten beleggers voor alle activaklassen in hun portefeuille sterk rekening houden met de klimaatrisico’s.

Update Sector Allocatie: Energy onderwogen

Geen enkele asset managers beveelt bij Energy een overweging aan. In de Asset Allocatie Consensus vindt u de update en de vijfjarige historie van Sector Allocatie.

ESG Case Studies van Paris-Aligned Benchmarks tot Russische oligarchen

Op 17 september 2020 organiseerde Alpha Research een bijeenkomst met ESG Case Studies van Paris-Aligned Benchmarks tot Russische oligarchen.

Wall Street overtroeft Main Street

Augustus 2020 gaat de boeken in als de maand waarin alle grote Amerikaanse beursindices records breken. Opnieuw was Tech de uitblinker. Lees de Asset Allocatie Consensus september 2020

Door onvermijdelijke inflatie zal bull market voortzetten

Eddy Markus, Chief Analyst bij ECR Research, sprak als laatste tijdens de Alpha Research bijeenkomst op 25 augustus 2020. Markus legde uit waarom de grote schuldenberg die nu op de wereld rust inflatie in de toekomst onvermijdelijk maakt.

Gevolgen verkiezingsuitslag voor financiële markten

De Amerikanen stemmen op 3 november 2020 voor een nieuwe president en tegelijk voor een derde van de Senaat. Wat zijn de gevolgen van de verkiezingsuitslag voor de financiële markten.

Verwachte rendementen verschillende asset classes

De Commissie Parameters van het ministerie van SZW heeft begin dit jaar de rekenrentes voor pensioenfondsen gewijzigd. In dit artikel gaan we in op de rekenrentes. En hoe deze zich verhouding tot de verwachtingen van de markt.

Emerging Markets Debt krijgt positieve aanbeveling

De aarzeling die de aandelenmarkt eind juni liet zien bleef ook de afgelopen maand aanwezig. Lees de Asset Allocatie Consensus augustus 2020

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.