Over ons

Alpha Research

Over Alpha Research

Het onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger

Eelco Ubbels RBA, is oprichter van Alpha Research.

De focus bij Alpha Research ligt op Asset Allocatie research. Deze research is beschikbaar voor professionele beleggers, beleggingscomités van pensioenfondsen, verzekeraars, vermogensbeheerders en family offices. Sinds 2016 reikt Alpha Research jaarlijks de Asset Allocation Awards uit.

Eelco is voorzitter van de commissie Tactische Asset Allocatie bij CFA Society VBA Netherlands. Tevens is hij oprichter van de LinkedIn Tactical Asset Allocation Group, die met meer dan 3.600 TAA specialisten één van de actiefste groepen is op het gebied van asset allocatie.

Naast Alpha Research is Eelco co-founder van het in 2015 opgerichte researchplatform OpinioPro. Op www.opiniopro.com wordt research gepubliceerd van meer dan 50 asset managers wereldwijd. De website is uitsluitend toegankelijk voor professionele en institutionele beleggers.

Team Alpha Research

Alpha Research bestaat uit een enthousiast en gedreven team met senior beleggingsanalisten, marketing en mediamedewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.