Over Alpha Research

Alpha Research is een onafhankelijk onderzoeksbureau voor de professionele belegger gevestigd in het historisch centrum van Delft. Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Per kwartaal updaten we ook een Profielfondsen Analyse en Expected Returns. Over actuele thema's organiseren we bijeenkomsten in Amsterdam en Brussel met verschillende sprekers en interacties. Middels deze researchrapporten en de bijeenkomsten heeft Alpha Research veel te bieden voor professionele beleggers.

Medewerkers

Eelco Ubbels

Eelco Ubbels

Functie
Directeur

Eelco Ubbels heeft Alpha Research, een onafhankelijk onderzoeksbureau, opgericht in 2012. De focus bij Alpha Research ligt op Asset Allocatie research. De research is beschikbaar voor professionele beleggers, beleggingscomités van pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders. Sinds 2016 reikt Alpha Research jaarlijks de Asset Allocation Awards uit.

Tevens is Eelco oprichter van de LinkedIn Tactical Asset Allocation Group, met meer dan 3.600 TAA specialisten één van de actiefste groepen op gebied van Asset Allocatie. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Tactische Asset Allocatie bij CFA Society VBA Netherlands.