Helder en overzichtelijk rapport

Alpha Research

Asset Allocatie Consensus

De keuze van beleggingscategorieën verklaart voor meer dan 80% de volatiliteit van een portefeuille en heeft dan ook invloed op het behaalde rendement.

De allocatie aandelen heeft door de hogere bewegelijkheid dan de andere beleggingscategorieën, een grote impact op de gehele portefeuille. Voor de actieve belegger is de Asset Allocatie Consensus een perfecte manier om eigen strategieën te vergelijken met de consensus van meer dan 50 asset allocatie rapporten van asset managers, fondsenhuizen en research partijen.

Alpha Research inventariseert maandelijks al deze rapporten en actualiseert deze opinies in de database. De meeste partijen gebruiken de categorieën Overwegen, Neutraal en Onderwegen als aanbeveling. Respectievelijk zijn de waarden +1, 0, en -1 van toepassing. Deze waarden leiden naar een gemiddelde.

In de rapportage komen het gemiddelde, de trend van de aanpassingen en de grafieken aan bod om inzicht te krijgen in de asset allocatie-opinies. In absolute zin is het gemiddelde niet altijd allesbepalend, maar relatieve aantrekkelijkheid kan wel belangrijk zijn. Professionele beleggers moeten alloceren en het startpunt is altijd eerst asset allocatie.

De Asset Allocatie Consensus is een gratis publicatie van Alpha Research. Dit rapport is uitsluitend bestemd voor professionele beleggers en bevat geen beleggingsaanbeveling, geen beleggingsadvies noch een uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument, en mag dan ook niet als zodanig geïnterpreteerd worden. Het auteursrecht van dit rapport berust bij Alpha Research.

Markten blijven optimistisch over herstel

Rapport ontvangen?

Schrijf u hier in voor de Asset Allocatie Consensus en ontvang elke maand het gratis researchrapport.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Insights

Volg onze kennisdeling op de voet

Markten blijven optimistisch over herstel

Beleggers geloven in het scenario van een V-vormig herstel: na de scherpe daling een snelle, steile klim omhoog. Lees de Asset Allocatie Consensus juni 2020

Global Market Portfolio is iedereen de baas

Pensioenfondsen hebben overwegend een laag risicoprofiel. Tegen welke benchmark zouden pensioenfondsen vergeleken moeten worden?

Fixed Income na 7,5 jaar naar neutraal

Na 7,5 jaar verhoogt de consensus de aanbeveling voor fixed income van onderwegen naar neutraal. Slaat de consensus daarmee de weg in van een risk off modus? Daar ziet het er voorlopig nog niet naar uit. Lees de Asset Allocatie Consensus

De Brexit. Was dat niet iets uit 2019?

De Brexit. Was dat niet iets uit 2019? Zeker niet, de klok tikt voor zowel het Verenigd Koninkrijk als voor de EU onverstoorbaar door. Hoe kijken de financiële markten ernaar?

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.