Asset Allocatie Consensus februari 2018

Staatsleningen: 93% van de rapporten geeft onderwogen aan!

Er is duidelijk sprake van consensus en de vraag is of het een risico is als veel beleggers het zelfde denken en ook zo gepositioneerd zijn. Deze posities heten crowded trades, dus als iedereen door dezelfde deur naar buiten wil…
 
Equities blijft nog altijd de meest aantrekkelijke asset class en heeft de consensus aanbeveling overwogen samen met Commodities en Real Estate. Kortom, het lijkt op een ‘Risk On’ situatie.

Echter, binnen Bonds valt op dat bij Government Bonds maar liefst 93% deze categorie op onderwegen heeft. Dit is de hoogste score sinds de start van de Asset Allocatie Consensus in 2012. Bijna iedereen verwacht een rentestijging. Maar als iedereen dat denkt, wordt dat dan ook de waarheid?

Interview Pascal Dubreuill van H2O, Natixis IM

Centrale banken die zich geleidelijk terugtrekken en hogere inflatieverwachtingen maken het lastig om in obligaties te beleggen. Zijn er nog kansen en waar liggen ze? Alpha Research sprak met Pascal Dubreuill van H2O, een deelneming van Natixis Investment Managers. Pascal is Head of Global Aggrerate en daarmee ook verantwoordelijk voor het H2O Multi Aggregate Fund, een wereldwijd vastrentend multicurrency fonds met een ruim beleggingsuniversum.

Download het rapport met het interview!