Cash is king again

Opnieuw maakte beleggers een relatief rustige maand mee. Ondanks de late fase van de economische cyclus, de handelsoorlog en de eindeloos voortslepende Brexit, blijft de markt blijkbaar van mening dat aandelen momenteel redelijk gewaardeerd zijn en daardoor nog steeds aantrekkelijk in vergelijking met obligaties. De lage rente helpt natuurlijk enorm. Ondanks de redelijk positieve economische data in de VS, verlaagde de Amerikaanse Fed de rente voor de derde keer. De toevoeging van Fed-voorzitter Powell dat er geen renteverhoging komt totdat de inflatie substantieel stijgt, betekende een extra stimulans aan het eind van de maand.

Cash is king - Asset Allocatie Consensus - Alpha Research - november 2019

De consensus (op basis van rapporten van 57 asset managers met in totaal bijna 30.000 miljard USD onder beheer) is opnieuw meer risicomijdend geworden: Cash is van neutraal naar een positieve aanbeveling gegaan.

Asset Allocatie Consensus november 2019

Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Voor de update van de afgelopen maand, download nu het rapport.

Download hier het rapport