Cash na aandelen nu de meest aantrekkelijke asset class

De voor Nederlanders tropische maand juli, was positief voor aandelen. Equities presteerde in deze maand goed met +2,77%, maar over het hele jaar blijft Commodities de beste asset class in 2018 met +8,67%. Emerging Markets, zowel voor aandelen als obligaties, zijn de minst presterende asset classes. Onrust in Turkije, onzekerheid met Brexit, de onvoorspelbare Donald J. Trump en een naderende handelsoorlog maken dat beleggers scherp moeten zijn. Strategen en asset allocators passen stapje voor stapje hun recommandaties aan. Opvallend dat liquiditeiten, dus Cash na Equities de meest aantrekkelijke asset class is. Risk Off?

Cash

Dat Cash de op een na aantrekkelijkste asset class is, komt spaarzaam voor. Van de vier keer dat deze situatie de afgelopen 6 jaar voorkwam, stegen aandelen in de maanden erna bijna 10%. De vraag is dan ook, zal de geschiedenis zich herhalen?

Asset Allocatie Consensus rapport

Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Het gratis Asset Allocatie Consensus rapport is een spiegel voor elk beleggingscomité. Voor de update van de afgelopen maand, klik op de knop

Download gratis