Cash terug naar neutraal

Ook in september waren het de aanhoudende handelsconflicten tussen de VS en de rest van de wereld die de aandelenmarkten geen goed deden. De schade bleef beperkt door het positieve macro-economische nieuws over werkgelegenheid en consumentenvertrouwen.

China en andere Emerging Markets hadden het zwaarder te verduren doordat beleggers hun geld terugtrokken naar meer veilige havens, zoals Japan en de VS. Fixed Income ervaart de gevolgen van aanhoudende stijgingen van de rentetarieven in de VS. Commodities en de sector Energy zitten duidelijk in de lift, omdat de olieprijs langer op een hoger niveau lijkt te blijven.

Asset Allocatie Consensus oktober 2018

Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Voor de update van de afgelopen maand, klik op de knop:

Download het rapport hier

 

Op dinsdag 16 oktober organiseren we de Investment Meeting met het thema: ESG obligatiefondsen: hoeveel kleuren groen zijn er? Kom ook en ontvang het complete ESG obligatiefondsen research-rapport met analyses en de bijbehorende ISIN-codes.