Consensus blijft op koers, maar wordt voorzichtiger

Op de sterke asset stijgingen in januari volgde opnieuw een op alle fronten positieve maand, zij het in gematigder vorm. Aan de basis ligt een verlichting van alle druk die zich eind vorig jaar opbouwde rond de oplopende rente, de handelsperikelen en het politieke rumoer rond Trump. Die problemen zijn, althans op korte termijn, voor een groot deel weggenomen, en de vooruitzichten zijn vooralsnog goed. Oplopende geopolitieke spanningen door het oplopende conflict tussen India en Pakistan en de mislukte top van Trump en Kim Jong Un brachten geen opvallende stemmingswijziging teweeg. Punt van zorg is nog wel het afnemende tempo van de economische groei.

Asset Allocatie Consensus maart 2019

Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Voor de update van de afgelopen maand, klik op de knop:

Download hier het rapport

 

Op dinsdag 26 maart organiseren we een Investment Meeting met het thema Factor Investing en Smart Bèta, als de keuze tussen actief en passief valt. Meer informatie en aanmelden: Investment Meeting