Consensus blijft op koers in onrustig vaarwater

In oktober groeide de marktvolatiliteit, terwijl tegelijkertijd de risicobereidheid afnam, zowel op de aandelen- als op de vastrentende markten. Dit is grotendeels te wijten aan de toenemende onzekerheid en een negatiever marktsentiment met betrekking tot de tussentijdse verkiezingen in de VS, de Brexit, de begroting van Italië, renteverhogingen in de VS en het handelsconflict tussen de VS en China.

Niet allemaal kommer en kwel

Maar het was niet allemaal kommer en kwel. De Amerikaanse economie is nog steeds sterk, de inflatie blijft op peil en de handelscijfers zijn goed. Er is bezorgdheid over de economische groei van China, maar recente Aziatische handelsgegevens zijn positief. Bovendien hebben beleidsmakers economische stimuleringsmaatregelen opgevoerd om het hoofd te bieden aan een grotere vertraging van de Chinese economie.

In Europa blijft de economie worstelen. Recente Europese productiegegevens waren teleurstellend. Voor de eurozone blijft een relatief gematigde groei bestaan, terwijl verwacht wordt dat de kerninflatie onder de ECB-doelstellingen zal liggen.

Asset allocatie consensus

Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Voor de update van de afgelopen maand, klik op de knop:

Download hier het rapport

 

Centrale Banken hebben een grote invloed op de financiële markten. Een outlook 2019 kan niet zonder een visie op Centrale Banken. Op 22 november a.s. organiseert Alpha Research daarom een seminar met als thema ‘Central Banks: New Players, New Regimes’. Verschillende sprekers belichten elk vanuit hun perspectief (aandelen, vastrentend, inflatie) dit thema. Wil je hierbij aanwezig zijn, klik hier