Coronavirus begint Consensus aan te tasten

Asset Allocatie Consensus maart 2020

Wat zijn de mogelijke gevolgen van het coronavirus voor de reële economie? Dat is de vraag die beleggers vanaf de tweede helft van februari bezighoudt. Getroffen regio’s krijgen te kampen met productiestoringen en lagere uitgaven. Buiten die gebieden worden verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketens duidelijk, samen met een aantasting van het vertrouwen.

Over die effecten zijn nog maar weinig harde gegevens beschikbaar, maar de markten namen het zekere voor het onzekere. De eerste drie weken waren nog positief, maar vervolgens schoot de markt snel en hard omlaag toen duidelijk werd dat het virus zich ook buiten China snel aan het verspreiden was. Op de grondstoffenmarkt daalde de prijs van ruwe olie opnieuw, nu richting USD 50 per vat. Een daling van ruim 25% sinds begin van het jaar.

Asset Allocatie Consensus maart 2020

Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Lees het Asset Allocatie Consensus rapport inclusief grafieken (pdf-bestand).

Download hier het Asset Allocatie Consensus rapport