Emerging Markets het meest kansrijk

Het jaar 2019 komt in de boeken als een bijzonder beleggingsjaar. Voor aandelen kunnen we terugkijken op een jaarrendement van 28,81%.

Als regio spande de VS de kroon met +33,71% en als sector Technologie met +50,11%. Tegelijkertijd hebben obligaties een gemiddelde koersstijging van 8,58% laten zien. Het fundament voor dit opmerkelijke jaar was het beleid van de centrale banken. De aandelenkoersen bewogen vervolgens vooral op nieuws over de handelsoorlog en de brexit.

December was hierop geen uitzondering: de beurzen zetten de stijgende lijn door. Er kwam meer duidelijkheid over het handelsconflict tussen de VS en China terwijl ook de Brexit-onzekerheid afnam na de klinkende overwinning voor de Conservatieve Partij in de UK. Als gevolg van de iets hogere kapitaalmarktrente behaalden bonds in december opnieuw licht negatieve rendementen. Commodities had met 4,95% de beste maandperformance.

Opvallend is dat zowel voor Aandelen als Fixed Income de consensus positieve verwachtingen heeft over Emerging Markets.

Asset Allocatie Consensus januari 2020 Alpha Research

Rapport Asset Allocatie Rapport
Alpha Research volgt de belangrijkste asset allocatie rapporten. Maandelijks krijgt de database een update en trends, omslagpunten en opvallende zaken komen in beeld. Download nu het rapport (in pdf-bestand).

Asset Allocatie Consensus januari 2020