Webinar Alpha Research: Asset Allocatie Consensus Online juni 2020

Asset Allocatie Consensus Online juni 2020

11 juni 2020

Op donderdag 11 juni 2020 organiseerde Alpha Research samen met NN Investment Partners het Webinar: ‘Asset Allocatie Consensus Online’. Samen met Ewout van Schaick en Bram Bos van NN Investment Partners gingen we in gesprek over de Consensus. We behandelden met Ewout cash, commodities en inflatie. Ook gingen we in op de regio’s Amerika en Japan. Met Bram bespraken we green bonds en hoe deze de coronacrisis hebben doorstaan.

Cash op nummer één

In het Asset Allocatie Consensus rapport staat deze maand cash op nummer één, een positionering waar NN Investment Partners zich niet achter schaart. In ons webinar van afgelopen 11 juni gaf Ewout van Schaik, Head of the Multi-Asset Team, zijn mening over grondstoffen: waarom olie, koper, goud en graan in de nabije toekomst verder zullen stijgen.

Bram Bos, Lead Portfolio Manager Green Bonds, stelde dat Green Bonds tegenwoordig geen neerwaartse factor op het rendement van een portfolio meer hoeven te zijn, maar juist voor outperformance kunnen zorgen. Met een rendement van 0,7% boven normale bedrijfsobligaties YTD. En de waarschijnlijkheid dat de ECB binnenkort ook zal beginnen met het opkopen van Green Bonds biedt deze activaklasse een mooi vooruitzicht. Ook opkomende markten beginnen langzamerhand zichtbaar te worden op de Green Bonds markt.

Binnen aandelen zijn er mooie kansen voor Europa, aldus Ewout. Zo is Europa cyclischer, loopt het voor op het heropenen van de economie en zijn de waarderingen gunstiger ten opzichte van Amerika. Verder is er ook sterke monetaire ondersteuning vanuit de ECB wat Europese financiële markten ondersteunt.

Tot slot werd er gekeken naar het belang van ‘stock picking’ tijdens volatiele tijden zoals deze.

Bekijk hier de replay

 

Consensus

De update van de Asset Allocatie Consensus leverde in de maand mei 61 visiewijzigingen op van asset managers, dat zijn er 38 minder dan de 99 van vorige maand. Relatief veel aanpassingen zagen we bij Fixed Income en dan ook speciaal bij Government Bonds. Het rapport met alle Consensus opinies staat hier op onze website.

 

Op de hoogte blijven over onze webinars?
Schrijf u hier in voor de Webinar Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.