Dividendbeleggen

Breed beeld op dividendbeleggen

18 mei 2021

Dividendbeleggen was het thema van het webinar op 18 mei 2021. Alpha Research organiseerde een Emerging Managers webinar over dividend betalende aandelen in Europa en Frontier Markets. Dit webinar was samen Simon van Veen, fondsmanager, en Jasper Oeberius Kapteijn, sales en portfolio manager, bij Sustainable Dividends Value Fund en Wytze Riemersma, Algemeen Directeur van Trustus Capital Management. We gingen in op keuzes maken, risico’s beperken en goede kansen vinden.

Dividendbeleggen

Zoals wij allemaal weten: beleggen is omgaan met onzekerheden. Ondernemingen die dividend uitkeren hebben vaak goed financieel bestuur en geven daarom meer houvast. Door twee heel verschillende regio’s te behandelen, krijgen wij gelijk een breed beeld op dividendbeleggen. In Europa is informatie gestandaardiseerd, toegankelijk, en er is ook veel keuze. Dit is anders voor Frontier Markets, wat zijn de voordelen van beleggen in deze regio?

Presentatie Sustainable Dividends Value Fund

Titel: “Duurzaam beleggen levert meer op”

Duurzaam beleggen levert meer op voor zowel investeers als voor de maatschappij. Wij zoeken naar aandelen van bedrijven die zowel een sociaal rendement weten te realiseren voor de samenleving als een financieel rendement voor de aandeelhouders. En die zijn er zeker! De afgelopen 5 jaar heeft onze keuze voor duurzame bedrijven een bovengemiddeld rendement opgeleverd, tegen een lager dan gemiddeld risico. Wij zijn dan ook trots op de erkenning door Morningstar met een 5 sterren rating voor ons fonds. Graag vertellen wij u meer over ons team, onze beleggingsfilosofie en enkele van onze aandelenkeuze tijdens het webinar op 18 mei.

Presentatie Trustus Capital Management 

Titel: “A fast changing landscape in Frontier markets” 

TCM Investment Funds geeft een update over de meest recente ontwikkelingen in Frontier markets, inclusief de impact van Covid-19 en de dividend strategie. Last but not least zal de fondsbeheerder vooruitkijken en de kansen en bedreigingen bespreken die zijn geïdentificeerd.

Bekijk de replay

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.