When will China be a developed market? China and Emerging Markets: 2022 new perspectives

China and Emerging Markets: 2022 new perspectives

12 april 2022

Op 12 april 2022 organiseerde Alpha Research in samenwerking met IEXProfs het webinar: ‘When will China be a developed market? China and Emerging Markets: 2022 new perspectives‘.

China and Emerging Markets

Vanuit de Stark Narrative studio te Amsterdam ging Eelco Ubbels, oprichter van Alpha Research, en Renco van Schie, mede-oprichter en CIO van Valuedge, in gesprek met Xiaolin Chen, Head of International bij KraneShares, en Simon Melluish, Client Portfolio Manager, Emerging Markets Team bij GuardCap Asset Management Limited.

Vaker kijken naar China

De grootste allocatie aandelen krijgen nog steeds de ontwikkelde markten, maar er zijn goede redenen om vaker naar China te kijken. Het land is inmiddels de tweede economie ter wereld. De Chinese aandelenmarkt is zelfs de op één na grootste ter wereld. Toch maakt China maar 4% deel uit van de MSCI World-index. Verreweg het grootste gedeelte van de markt (70%) bestaat uit aandelen van lokale Chinese bedrijven die worden verhandeld op beurzen die voor buitenlandse beleggers moeilijk toegankelijk zijn. Wanneer kan China zich meten met de ontwikkelde markten? Of is het al zover? Kortom, nog geen gelopen race, maar wel duidelijk in de richting van een developed market.

Webinar terugkijken

Heeft u het webinar gemist? U kunt het terugkijken via de onderstaande button.
Het wachtwoord om de replay te bekijken is: China2022.

REPLAY WEBINAR

Lees ook: When will China be a developed market?

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.