Let’s talk Sustainable & Impact Investing in Global Equities

Sustainable & Impact Investing in Global Equities

29 juni 2021

Op 29 juni 2021 organiseerde Alpha Research het zesde webinar in de serie Long Term versus Short Term: Let’s Talk ESG. Deze zesdelige serie ging in op de uitdagingen van nieuwe economische trends en op de vraag welke beleggingen verantwoord en duurzaam zijn. Maar ook over de kansen die verantwoord en duurzaam beleggen biedt. Voor ons laatste webinar in de serie ‘Let’s talk ESG’, gingen wij verder naar: ‘Let’s talk Sustainable & Impact Investing in Global Equities’.

Zesde aflevering: Global Equities

Tijdens het webinar spraken wij met Ariane Kesrewani en Martin Moeller van UBP en Laurence Taylor van T. Rowe Price over hoe een sustainable en impact investment beleggingsproces in global equities eruitziet. Waarop ligt de focus in een portefeuille en hoe wordt er omgegaan met risk control? De keuzes van UBP en T. Rowe Price maken duidelijk dat actief beheer waarde toevoegt.

Sustainable Value Creation in UBP’s Global Equities

UBP vertelde over hun “30 Global Leaders Equity”-strategie die zij toepassen in een geconcentreerde portefeuille van 30 wereldwijde large-cap aandelen. De fondsmanagers hanteren een bottom-up benadering, waarbij sector- en landenallocatie wordt toegepast als middel voor risicobeheersing. De beleggingshorizon van 3 tot 5 jaar vertaalt zich in een relatief lage omloopsnelheid van de portefeuille.

Daarbij is ook het uitgangspunt om de benchmark op ESG te overtreffen. De strategie vermijdt activa die intrinsiek een waarde vernietigende economische groei vertegenwoordigen en dus duurzaamheidsrisico’s met zich meebrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fossiele brandstoffen.

Impact Investing – an opportunity in a world of complexity

T. Rowe Price ging in op de vraag waarom ESG-fundamentals belangrijker zijn dan ooit. En heeft COVID-19 de focus van bedrijven op duurzaamheid versneld of verslechterd? Verder ging het ook over hoe impact investing een natuurlijk verlengstuk is van ESG-integratie. En als laatste hoe T. Rowe Price impact definieert en hoe zij de impact meten van beleggingsbeslissingen op vandaag en op de toekomst.

Bekijk de replay

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.