Kleur bekennen

Tijd om kleur te bekennen nu aangebroken

30 maart 2021

Tijd om kleur te bekennen was op 30 maart 2021 het thema van de derde aflevering van de Alpha Research webinarserie: Long Term versus Short Term: “Let’s Talk ESG”. Alpha Research organiseert deze webinarserie samen met T. Rowe Price, PGIM, UBP, Aegon Asset Management, ACTIAM en Rothschild & Co Asset Management.

Derde aflevering: kleur bekennen

Ook voor vastrentende waarden is de tijd om kleur te bekennen nu aangebroken. Het webinar stond in het teken van ESG binnen obligaties, specifiek over ESG in een obligatieportefeuille en over Green Bonds. De asset manager PGIM presenteerde het thema “How ESG is applied to a global investment grade portfolio?”, terwijl Rothschild & Co Asset Management nader inging op green bonds onder de titel “Green Bonds, financiering van de ecologische transitie”.

Gouden krediet tijdperk

We bevinden ons volgens PGIM in een ‘gouden krediet tijdperk’. Terwijl defaults en downgrades op de loer liggen, biedt de massale steun van wereldwijde centrale banken een rugwind voor krediet. PGIM heeft de overtuiging dat ESG-overwegingen belangrijker zijn dan ooit. Daarom is de integratie in analyse- en besluitvormingsprocessen essentieel. Gabriel Doz, portefeuillespecialist voor PGIM Fixed Income, stelde in zijn presentatie dat sterk actief management beleggers kan helpen en legde uit hoe het eigen ESG-raamwerk van het bedrijf wordt toegepast op een wereldwijde investment grade obligatieportefeuille.

Green Bonds

Nicolas Racaud, portfolio manager of R-co 4ChangeClimate Credit Euro bij Rothschild & Co Asset Management ging in op de impact van de financiële wereld op de ecologische transitie en vertelde waarom je Green Bonds zou opnemen in de portefeuille. Door de komst van nieuwe emittenten is het universum aan Green Bonds exponentieel gegroeid met een breed scala aan milieuthema’s en duurzame ontwikkeling, waaronder het behoud van de biodiversiteit, waterzuivering, en het tegengaan van vervuiling.

Bekijk de replay

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.