Gespecialiseerde-kansen-voor-Europese-aandelen-Alpha-Research

Voor de lange termijn kansen pakken bij Europese aandelen

22 september 2022

Alpha Research organiseerde op 22 september 2022 samen met Chahine Capital en Baillie Gifford een kennislunch met het thema ‘Gespecialiseerde kansen voor Europese aandelen’. Het is een understatement dat het beleggingsklimaat vandaag de dag als uitdagend kan worden bestempeld. Inflatie staat op het hoogste niveau in decennia en naast aandelen worden dit jaar ook obligaties geconfronteerd met een ongekend verlies. Beleggers maken zich doorgaans te veel zorgen over het laatste nieuws. Om buitengewone rendementen te behalen, moeten ze anders durven zijn. Daar is soms moed voor nodig… Moed om de lange termijn niet uit het oog te verliezen en te zien dat gespecialiseerde beleggers juist nu aantrekkelijke kansen vinden voor Europese aandelen!

Europese aandelen

Aymar de Léotoing, Portfolio Manager en Quantitative Researcher bij Chahine Capital heeft een kwantitatief beleggingsbeleid en geen voorkeur voor groei of waarde voor Europese aandelen. Het zijn statistische factoren die aangeven welke aandelen de voorkeur genieten en welke niet, waardoor er wel sprake is van turnover.

Tom Hodges, Investment Specialist Europese aandelen bij Baillie Gifford, ging in op hoe een bottom-up, fundamentele analyse leidt tot een geconcentreerde portefeuille van duurzame groei-aandelen. Deze aandelen wil Baillie Gifford het liefst tien jaar in de portefeuille houden, om niet afgeleid te worden door korte-termijn ontwikkelingen en de grootste koerswinst te kunnen behalen.

Lees ook: Gespecialiseerde kansen voor Europese aandelen

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.