New: Building Blocks in Expected Returns Rapport Alpha Research

Building Blocks in Expected Returns Rapport

20 juli 2020

De nieuwste update van het Alpha Research Expected Returns rapport is uit, waarin de marktverwachtingen van meer dan 40 partijen worden geanalyseerd. In deze editie is naast de gebruikelijke Consensus, het verschil tussen de verwachting op korte en lange termijn en de Consensus Risk Premia een nieuw onderdeel toegevoegd, namelijk: Building Blocks.

Rendementsinschatting met Building Blocks

De Building Blocks methode is de meest gebruikte manier om een rendementsinschatting te maken. Voor aandelen is de methode duidelijk. Hiervoor wordt het verwacht rendement bepaald door verwachtingen voor de reële winstgroei, dividendrendement, inflatie en de waarderingsverandering.  

Waar bijvoorbeeld het verwachte rendementsdividend voor Amerikaanse en Europese aandelen hetzelfde iszijn de waarderingsveranderingen verschillend. Namelijk voor Amerikaanse aandelen negatief, en voor Europese aandelen positief. De verwachting voor de reële winstgroei en de inflatie is echter weer hoger in Amerika. 

building-blocks-expected-returns-Alpha-Research

Extra tool

Naast deze Blocks voor Amerika en Europa bevat het rapport Building Blocks voor aandelen UK, Japan, ontwikkelde markten, wereld, opkomende markten en een scala aan obligatie asset classes. 

Al met al biedt de Building Block Consensus een extra tool om geïnformeerde beleggingsbeslissingen te maken. Bent u benieuwd naar het Expected Return rapport? Klik hier voor een preview

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.