Wall Street overtroeft Main Street

Wall Street overtroeft Main Street

07 september 2020

Augustus 2020 gaat de boeken in als de maand waarin alle grote Amerikaanse beursindices records breken. Opnieuw was Tech de uitblinker dat als sector een jaarperformance van bijna 25% laat zien. Wall Street overvleugelt daarmee Main Street, een alternatieve naam voor de algemene economie, die er als geheel nog niet florissant bij staat.

Vorige maand brachten we u op de hoogte over de vernieuwingen en veranderingen van onze publicatie Asset Allocatie Consenus. De grafieken zijn vernieuwd en de eenjarige historie van de consensus wordt nu in beeld gebracht met een vijfjarige historie. Maandelijks blijven we de update van een van de volgende drie categorieën: Regio Allocatie, Sector Allocatie of Fixed Income, gratis publiceren. Wilt u elke maand de update van alle beleggingscategorieën ontvangen, inclusief de beleggingscategorie Asset Allocatie? Daarvoor hebben wij het Premium rapport ontwikkeld!

Centrale banken

Het viruseffect zal op Main Street waarschijnlijk nog een tijd na-ijlen, met als gevolg werkloosheid en bedrijven in problemen. Of aandelen-waarderingen daarmee te hoog zijn, zal op langere termijn duidelijk worden. Iedereen is het er wel over eens dat naast steun van overheden een ruim monetair beleid van de centrale banken niet gemist kan worden.

Consensus positief over Commodities

 

Commodities-september-2015-2020-AlphaResearch

De prijzen van commodities stegen afgelopen maand opnieuw, aangevoerd door de cyclische grondstoffensectoren energie en industriële metalen. Dit resulteerde in een maandresultaat van 3,3% waarmee de dieprode jaarcijfers (-35,3%) overigens nog lang niet zijn gecompenseerd. Desondanks is de consensus nu alleen positief over Commodities en dat is voor het eerst sinds april 2018. De overige asset classes behouden een neutraal advies.

Asset Allocatie Consensus Premium

Het Asset Allocatie Consensus Premium rapport biedt inzicht in de asset allocatie-opinies van alle beleggingscategorieën. Het gemiddelde, de trend van de aanpassingen en grafieken actualiseren we elke maand in het Premium rapport waarop u zich kunt abonneren. Deze maand publiceren we eenmalig de Asset Allocatie Consensus Premium (pdf-bestand) die u kunt downloaden via onderstaande button:

Asset Allocatie Consensus Premium september 2020

 

Abonneren Premium rapport
Om elke maand op de hoogte te blijven van de laatste asset allocatie wijzigingen ga naar meer informatie en abonneren

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.