Nieuwe economie - webinar Alpha Research

Trends en veranderingen in een nieuwe economie

07 juni 2021

Trends en veranderingen in een nieuwe economie. Hierover ging het vijfde webinar van de Alpha Research webinarserie Long Term versus Short Term: “Let’s Talk ESG”. Alpha Research organiseert deze webinarserie samen met T. Rowe Price, PGIM, UBP, Aegon Asset Management, ACTIAM en Rothschild & Co Asset Management.

Nieuwe economie

Op 1 juni 2021 gingen wij in gesprek met Alban Seydoux, portefeuillemanager bij Rothschild & Co AM, en Edgar Taverne, Senior portefeuillemanager bij ACTIAM. In het webinar ‘Trends in een nieuwe economie’ spraken we over de Silver Economy, SDGs, en ook hoe om te gaan met veranderingen.

Focus op de lange termijn

De eerste presentatie was van ACTIAM. Voor sommige bedrijven hanteert ACTIAM een strenge uitsluitingslijst. Voor sommige bedrijven die nu nog niet hun ESG beleid op de rails hebben, kan een uitzondering voor gemaakt worden zolang het bedrijf laat zien adaptief te zijn. Het impact fonds van ACTIAM is met name gefocust op de lange termijn.

Deze lange termijn is nodig, omdat er in de laatste jaren een hoop geld is gestroomd naar ‘groene’ ETF’s, wat voor een hoop volatiliteit op de markt heeft gezorgd. De echte waarde van ESG beleggen zal volgens ACTIAM pas op de lange termijn echt tot zijn recht komen. ACTIAM is in haar Impact portfolio op zoek naar ‘Moats’, stabiele winstgevende bedrijven, en ‘Accelerators’, bedrijven die innovatief zijn op het gebied van ESG.

Silver Economy

Rothschild & Co Asset Management gaf de tweede presentatie. De Silver Economy is de economie van de vergrijzende samenleving en de beleggingskansen die daarbij komen kijken. Het Rothschild Silver Economy funds ziet kansen in een breed scala aan sectoren, zoals natuurlijk Healthcare. Echter, de hogere bestedingsruimte van ouderen biedt ook kansen in sectoren als Tourism en Food. Voor het ESG gedeelte van haar portfolio, gebruikt Rothschild & Co AM de MSCI ESG ratings, zonder daar nog een interne beoordeling bij te gebruiken.

Sterke pricing-power

ACTIAM zou nog graag verbetering willen zien in de rapportage van bedrijven. Nu is dat vooral op het gebied van klimaat, en op andere gebieden laten de rapporten nog te wensen over. Ook zijn er nog veel verschillende standaarden tussen de werelddelen, wat de vergelijking tussen fondsen lastiger maakt.

Alban Seydoux van Rothschild & Co AM ziet inflatie niet als een groot risico in de toekomst. “Het grootste risico zit hem dan in de stijgende rente, maar we zien nog genoeg kansen in de markt die een lagere exposure hebben naar het risico van stijgende inflatie”, aldus Alban. “We zoeken bedrijven die een sterke pricing-power hebben. Deze bedrijven hebben een competitive-edge en hebben overwegend minder last van een inflatieomgeving.”

Bekijk de replay

 

Het laatste webinar bijwonen?
Op 29 juni om 15.00 uur organiseert Alpha Research het zesde en laatste webinar in de Let’s Talk ESG-serie. Tijdens dit webinar gaan we samen met UBP en T. Rowe Price verder naar: Let’s talk Impact Investing.

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.