Asset Allocation Awards uitreiking in Amsterdam en Brussel

Asset Allocation Awards uitreiking in Amsterdam en Brussel

23 januari 2024

Volgende maand zullen alweer voor de negende keer de Asset Allocation Awards worden uitgereikt. Dit is een initiatief van researchbureau Alpha Research in samenwerking met Financial Investigator.

Awards uitreiking in Amsterdam en Brussel

Naast de Awards uitreiking op 6 februari in Amsterdam vindt er dit jaar een uitreiking plaats in Brussel op 8 februari. De investor community in Amsterdam en Brussel is toch heel verschillend en er is veel interesse in asset allocatie in België. Multi-asset fondsen en profielfondsen spelen in België een belangrijke rol voor de opbouw van pensioen, wat daar op een meer individuele basis is geregeld ten opzichte van de Nederlandse pensioenfondsen.

Nu weten we bij Alpha Research hoe moeilijk het is om de markt te voorspellen. In 2023 waren de meeste strategen heel voorzichtig met het beleggen in aandelen en hoogrenderende obligaties, want alom was de verwachting dat de opgelopen rente zou leiden tot een stevige economische terugval en eventueel onvoorziene ongelukken op financiële markten. Als we nu terugkijken, kunnen we niet anders dan concluderen dat de economische terugval is meegevallen. En ondanks dat de centrale banken in de afgelopen jaren, in een ongekend tempo, vele renteverhogingen hebben doorgevoerd, hebben risicovolle assets het in 2023 eigenlijk prima gedaan. Hoe serieus moeten we dan die aanbevelingen van vermogensbeheerders nemen?

Analyse van 9 jaar aan nominaties

Ranking-nominaties-Asset-Allocation-Awards-Alpha-Research

Alpha Research

Het leuke is dat we bij Alpha Research toch zien dat er wel degelijk sprake lijkt te zijn van skill. Uit de analyse van 9 jaar aan nominaties blijkt dat vaak dezelfde asset managers genomineerd worden. Van de 195 nominaties, heeft de top 10 asset managers, 117 ofwel 60%, van alle nominaties binnengehaald. Daarbij hebben 9 van de 10 managers meerdere awards weten binnen te slepen.

Als u graag op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en visies met betrekking tot asset allocatie en deze inzichten ookwilt gebruiken voor het beleggingsbeleid binnen uw eigen organisatie, dan loont het volgens ons om te weten welke managers doorgaans de beste en meest consistente asset allocatie adviezen geven en welke partijen u zeker moet blijven volgen.

Informatie programma Awards

Informatie over het programma en het aanmelden kan via de website van Financial Investigator.

Amsterdam 6 februari 2024

Brussel 8 februari 2024

 

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.