Emerging Markets Debt krijgt positieve aanbeveling

Emerging Markets Debt krijgt positieve aanbeveling

10 augustus 2020

De aarzeling die de aandelenmarkt eind juni liet zien bleef ook de afgelopen maand aanwezig. Het besef drong verder door dat het met een eventuele tweede coronagolf moeilijker wordt om een V-vormig economisch herstel te bewerkstelligen.

Graadmeter voor de economie

Zo haperde onder meer de verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt, een belangrijke graadmeter voor de economie. Ook werd er in de VS nog altijd geen akkoord bereikt over een nieuw steunpakket van 1.000 miljard dollar. Aan het eind van de maand stemden ook Europese macrocijfers weinig hoopvol. De economie in de eurozone bleek in het tweede kwartaal harder dan verwacht gekrompen. Uiteindelijk bleven de financiële markten voorzichtig, overigens zonder dat er sprake was van pessimisme.

Per saldo bleef de wereldwijde aandelenmarkt in juli met -0,09% nagenoeg onveranderd, over de eerste zeven maanden is de performance -6,58%. In euro’s welteverstaan, omdat door de dalende US dollar tegenover de euro, de index in Amerikaanse dollar een gunstiger resultaat laat zien, zij het eveneens negatief. Fixed Income daalde de afgelopen maand met -2,0%. Op jaarbasis overigens nog steeds de enige asset class met positief resultaat (+0,86%).

Positieve aanbeveling

Consensus obligaties – augustus 2020

Positieve aanbeveling

Aan de positieve aanbeveling voor Inflation Linked Bonds komt een eind, deze categorie gaat naar neutraal. Emerging Markets Debt maakt de omgekeerde beweging en krijgt van de consensus weer een positieve aanbeveling.

Vernieuwingen Asset Allocatie Consensus

De Asset Allocatie Consensus krijgt per 1 oktober 2020 een nieuw jasje. Het rapport zal meer visueel worden toegelicht en er komt een Premium rapport. Hou onze website in de gaten over de ontwikkelingen.

Download de Asset Allocatie Consensus van deze maand (pdf-bestand) via onderstaande button.

Asset Allocatie Consensus augustus 2020

 

Schrijf u hier in als u ook elke maand de Asset Allocatie Consensus wil ontvangen in uw mailbox.

 

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.