Beleggen in beweging - Alpha Research

Beleggen in Beweging

02 oktober 2023

Op 21 september 2023 organiseerde Alpha Research samen met Mirova (onderdeel van Natixis) en Baillie Gifford een lunch in het Rosarium te Amsterdam en een diner in het Noordbrabants Museum te Den Bosch.

Beleggen in Beweging: Van Europa’s Groene Revolutie tot Optimisme over Opkomende Markten

Tijdens deze twee bijeenkomsten bespraken Oscar Bareau, Portfolio Manager/Financial Analyst bij Mirova en John Rae, Investment Specialist (Emerging Markets) bij Baillie Gifford het thema: “Beleggen in Beweging: Van Europa’s Groene Revolutie tot Optimisme over Opkomende Markten”.

Baillie Gifford: Opkomende markten: waarom al die moeite?
Na een decennium van matige rendementen op aandelen van de opkomende markten, hebben velen de vraag gesteld: “Waarom zouden we ons druk maken over EM?”. In deze presentatie bespreekt John Rae wat de rendementen van opkomende markten drijft en waarom Baillie Gifford, als actieve belegger met focus op de lange-termijn, zo optimistisch is over deze beleggingscategorie.

Mirova: The European Green Deal Industrial Plan – What are the opportunities?
Europa positioneert zich in de strijd om de duurzame economie. Daarbij omarmt zij baanbrekende koolstofarme technologieën om te ontsnappen aan de verslaving aan fossiele brandstoffen. Europa profiteert van een cluster van bedrijven die wereldleiders zijn in transitieoplossingen, sterk in innovatie en met wereldwijde expertise. Als reactie op de Amerikaanse IRA, een subsidieplan van 400 miljard dollar voor groene technologieën in 2023, bereidt Europa op haar beurt een industrieel ondersteuningsplan voor Europese technologieën, geïnstalleerd in Europa, om de bevoorrading van Europa veilig te stellen.
Het Mirova Europe Environmental Equity-fonds is perfect afgestemd op de Europese decarbonisatiestrategie, die naar verwachting de penetratie en acceptatie van koolstofarme technologieën van portefeuillebedrijven aanzienlijk zal versnellen. Het fonds is voor 89% van de portefeuille sterk blootgesteld aan aanbieders van milieuoplossingen, waarvan meer dan 48% pure spelers zijn in transitietechnologieën.
De kansen in Europa zijn enorm met een investeringsbehoefte van circa één biljoen euro in hernieuwbare energie in het komende decennium.

Lees ook: Van Europa’s Groene Revolutie tot Optimisme over Opkomende Markten

Alpha-Research-bijeenkomst-21-september-2023

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.