ESG - webinar - Alpha Research

Long Term versus Short Term: Let’s Talk ESG

09 februari 2021

Long Term versus Short Term: “Let’s Talk ESG” is het thema van de Alpha Research webinarserie van zes afleveringen. Deze serie organiseren we samen met T. Rowe Price, PGIM, UBP, Aegon Asset Management, ACTIAM en Rothschild & Co Asset Management.

Eerste aflevering “Let’s Talk ESG”

De eerste aflevering van de webinarserie was op 9 februari met Irmak Surenkok, portfolio specialist bij T. Rowe Price en Raj Shant, Managing Director and Portfolio Specialist, Jennison Associates, a PGIM Business. We gingen tijdens het webinar in op de nieuwe economie, welke technologische ontwikkelingen van belang zijn en welke beleggingen verantwoord en duurzaam zijn. Met deze blik keken we ook naar China, met meer dan een miljard inwoners en met een economische groei die het westen al jaren niet kent. Ook hier is het belangrijk om ESG-aspecten mee te nemen.

Technologie en de weg van grijs naar groen in China

Grip krijgen is een grote uitdaging en van alle tijden, maar lijkt nu steeds gecompliceerder te worden. Hoe gaat de wereld om met nieuwe opkomende technologieën en de onvermijdelijke disruptieve transformatie die ermee gepaard gaat? Hoe gaan we om met de klimaatrisico’s? De trend van grijs naar groen is onmiskenbaar.

De VN, het Akkoord van Parijs en de green deal van de Europese Unie drukken nu al hun stempel op de economie en vereisen verantwoorde en duurzame beleggingsportefeuilles. Transparantie over grijze, licht- en donkergroene beleggingen is over drie maanden verplicht binnen de EU. Op nog kortere termijn hebben we te maken met de machtswisseling in de VS, met de aanpak van de corona pandemie en het in goede banen leiden van de gevolgen ervan voor de economie. De Centrale Banken blijven een hoofdrol spelen. Hoe richt je de portefeuille in bij deze ontwikkelingen op korte en lange termijn?

Bekijk de replay

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.