Bond Renaissance - Alpha Research

De comeback van obligaties

13 juni 2023

Het heeft lang geduurd, maar obligaties zijn helemaal terug van weggeweest. De agressieve verkrapping van de centrale banken leidde vorig jaar tot een forse herprijzing op de obligatiemarkten. De rendementen zijn weer aantrekkelijk. Niet voor niets heeft de Alpha Research consensus van 70 asset managers afgelopen maand obligaties weer bovenaan gezet in de ranking van de asset classes. Er is sprake van een ‘bond renaissance’, een ware comeback van deze asset class. Maar welke categorie obligaties, welke regio’s en welke duration bieden de meeste kansen bij deze comeback? En zijn duurzame keuzes mogelijk?

Bond Renaissance

Hierover organiseerde Alpha Research op 13 juni 2023 een kennislunch met als thema ‘Welcome to the Bond Renaissance’. Tijdens deze lunch heeft Eelco Ubbels, directeur van Alpha Research, de stand van zaken op de bond market en de consensus van asset managers nader toegelicht. Vervolgens presenteerden Flavio Carpenzano, Investment Director van Capital Group en Wernhard Kublun Becerra, Senior Investment Specialist – Fixed Income van Bank J. Safra Sarasin hun visie en inzichten.

Capital Group – A multi-sector approach for reliable income

Flavio Carpenzano ging in op de vier belangrijkste creditsectoren en hoe deze specifiek kunnen bijdragen aan het genereren van betrouwbare inkomsten. Aandachtspunten zijn:
– Wat zijn de specifieke redenen om positief te zijn over de huidige situatie en welke kansen bieden de sub asset classes bij fixed income?
– In hoeverre zorgt een multi-sectorbenadering voor een flexibele aanpak en hoe kan deze benadering bijdragen aan het behalen van stabiele rendementen in een uitdagende marktomgeving?

Bank J. Safra Sarasin – Is quality duration the current hotspot?

Ook Wernhard Kublun Becerra ging in op de markt, de vooruitzichten en de mogelijkheden. Centraal in zijn benadering staat ‘quality duration’ in combinatie met een duurzame aanpak (SFDR artikel 9 !). Waaruit bestaat het begrip “quality duration” en hoe verschilt dit van andere obligatiestrategieën in de huidige marktomgeving? Een kortere duratie biedt volgens Wernhard kansen op een beter rendement. En hoe kan ESG aan deze strategie bijdragen?

Lees ook: Welcome to the Bond Renaissance

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asset Allocation Awards

Sinds 2016 reikt Alpha Research elk jaar de Asset Allocation Awards uit aan de beste beleggingsspecialisten.
De beleggingscategorieën zijn: Asset Allocation, Fixed Income, Equities Regional, Equities Sector en Overall.